Открийте ни и в

Канада

Кой може да пътува до Канада по време на пандемията?

Миналата седмица Канада удължи за седми път затварянето на границите, потвърждавайки, че ще бъде затворена за несъществени пътувания за още един месец до 21 ноември

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Миналата седмица Канада удължи за седми път затварянето на границите, потвърждавайки, че ще бъде затворена за несъществени пътувания за още един месец до 21 ноември. По-рано този месец канадският премиер Джъстин Трюдо посочи, че границите на страната ще останат затворени, докато случаите на Covid в САЩ и другаде по света продължават да нарастват, което сигнализира за неопределено затваряне.

Канада обаче облекчи някои ограничения за пътуващите.

През март Канада затвори границите си за всички несъществени пътувания, които включват туризъм, пазаруване, отдих и развлечения. Чуждестранните граждани не могат да летят в страната или да пресичат сухопътната граница за несъществени пътувания.

Заразените в Онтарио за първи път четирицифрено число

Но през юни Канада смекчи ограниченията си, за да позволи на членовете на семействата на канадски граждани и постоянни жители, т.е. родители, братя и сестри, деца, съпрузи и партньори по общ закон, да влязат в страната.

И в началото на този месец Канада въведе допълнителни мерки, за да позволи на разширените членове на семействата, включително баби и дядовци, внуци, деца, които не са на издръжка, и тези в ексклузивна връзка от поне една година, да влязат в страната.

Американците могат да преминават с автомобил транзитно през Канада до Аляска, включително за работа или училище, или да се върнат у дома. Някои пътници обаче бяха хванати да експлоатират тази вратичка, като правят странични обиколки за разглеждане на забележителности и туризъм, което води до затягане на мерките от страна на канадското правителство по отношение на изискванията за шофиране.

През август, например, канадски служители наложиха глоби на шестима американци при два отделни инцидента, глобявайки пътниците на обща стойност 4500 долара и придружавайки едно семейство извън страната.

Канада въведе по-строги правила през юли за американците, шофиращи до Аляска, включително изискване да се закачи списък с правила на огледалото за обратно виждане и налагане на краен срок, в който шофьорите трябва да напуснат Канада.

Предстоящите мерки за облекчаване на граничните ограничения могат да включват процес за разрешаване на чуждестранни граждани да влязат в Канада по „състрадателни причини, включително присъствие в последните моменти от живота на любим човек, оказване на подкрепа на лице, считано за критично болно, осигуряване на грижи за лице който се нуждае от медицинска помощ и присъства на погребение или церемония в края на живота си. “

Всички пътници трябва да останат в страната поне 15 дни, за да изпълнят строгата задължителна канадска 14-дневна карантина, която вероятно ще остане, докато е в сила затварянето на границата. Той изисква всички несъществени пътници да се отправят направо към дестинациите си и да останат там за две седмици.

Законът за карантината гласи, че тези, които са в карантина, не могат да напускат адреса и трябва да имат план за храна и рецепти, които да им бъдат доставени. Пътуващите могат да бъдат глобени до 750 000 долара и 6 месеца затвор за нарушаване на карантината.

Страната контролира задължителната си карантина с редовни обаждания до пътници от местните и провинциални служби за обществено здравеопазване и може да привлече помощта на местната полиция за физически проверки, за да се гарантира, че пътуващите спазват насоките.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Канада

При близо 50 000 теста за COVID-19 в Онтарио, 3,9% са положителни

Активните случаи в областта са 12 871, с 92 повече от предходния ден.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

1 478 са новите случаи на коронавирус в Онтарио за последните 24 часа. Двадесет и един души са загубили битката с вируса. Новите случаи са разпределени както следва – 572 в регион Пийл, 356 в Торонто, 111 – в регион Йорк.

Съобщава се, че има 88 случаи в образователната система – 70 ученици, 18 служители.

В Онтарио има 679 държавни училища или 14% от всички, в които има само един случаи на коронавирус. 4 училища са затворени заради пандемията.

Активните случаи в областта са 12 871, с 92 повече от предходния ден.

Лабораториите в Онтарио са обработили 47 576 проби, от които положителни са 3,9 на сто.

Броят на починалите в областта достигна 3 575 души.

По-рано тази седмица Торонто и Пийл влязоха в локдаун. Очаква се скоро властите да обявят прогнозните си за разпространението на вируса.

Преди две седмици провинцията представи модел, който показа, че в Онтарио могат да се очакват по 6 500 нови случаи дневно до средата на декември, освен ако не бъдат предприети необходимите стъпки.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Канада

Погребаха 600 тона опасни отпадъци в Онтарио

Обезвреждането излиза много по-скъпо

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Консорциумът, натоварен с изграждането на експресния метрополитен (REM), предпочете да погребе 600 тона опасни отпадъци в Онтарио, отколкото да ги обезвреди по безопасен начин в Квебек, и така си спести разходите от тази процедура.

Маневрата е напълно законна, но показва избора, пред който са изправени повечето ръководители на строежи.

Квебек е развил система за обезвредяването на отпадъците, но тази обработка струва разходи.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada

Повече в newsletter_ca, Канада
Над 1,000 с COVID-19 дневно в Онтарио. Ще има ли нови мерки?

Следващата седмица ще е решаваща за хода на пандемията в провинцията

Затвори