Открийте ни и в

Интересно

Колата на жена запуши. Вижте какво намери под капака! (СНИМКИ)

публикувано

на

сн. АП/БТА

Жена в Питсбърг вдигнала капака на колата си, когато й замирисало на изгоряло. Какво било учудването й, когато открила леговище на катеричка с над 200 складирани орехи в него.

Холи Персич се обадила на съпруга си Крис в понеделник, докато шофирала. Тя му разказала, че в колата е замирисало на дим, но не била сигурна откъде идва. Тогава Крис й казал да провери под капака, преди да продължи. Минути по-късно Холи му изпраща снимка, която показва източника на проблема, купища орехи и клонки, прибрани в двигателя на нейната кола.

„Тя изпрати този текст и челюстта ми увисна“, разказа Крис Персич пред ABC News.

Крис и жена му опитват да извадят орехите, но някои от тях се оказали прекалено навътре в двигателя, за това се наложило да се намеси и техник.

„Качиха колата на стенд и когато свалиха предпазната кора отдолу, всички орехи изпаднаха“, разказа той.

Крис Персич публикува снимка във Facebook малко по-късно.

„Независимо дали хората ще го признаят или не, гарантирам, че поне няколко души са погледнали под капака си, откакто са видели този пост“, твърди той през смях.

сн. АП/БТА

сн. АП/БТА

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Интересно

Илън Мъск и Граймс промениха името на новороденото си бебе, стана още по-трудно

публикувано

на

от

Виж цялата статия
сн. Архив

Предприемачът Илон Мъск и канадската певица Граймс смениха името на новороденото си бебе, но промяната засяга само три символа, съобщи CNN.

На пети май милиардерът Мъск обяви в Туитър, че Граймс е родила момче. Скоро след това двойката обяви намерението си да даде на детето името X AE A-12.

Веднага се появиха спекулации, че бебето няма да може да бъде записано с необичайното име в Калифорния, където двойката живее. Имената в щата може да съдържат само 26-те букви от азбуката на английския език според щатската конституция.

Илън Мъск кръсти детето си със странно име. Никой не може да го прочете

В неделя Граймс публикува в Инстаграм нова снимка и предизвика коментари на феновете. Един от тях съдържаше въпроси дали името на бебето е променено заради закона в Калифорния и как е новото му име. „X АЕ A-Xii“ написа певицата в ответ, без да поясни причините за промяната на цифрите. В отговор на друг въпрос тя отговори: „Римски цифри. Изглежда по-добре“.

Канадската поппевица Граймс, която е 32 години и чието истинско име е Клеър Бушър, обясни на феновете значението на името на бебето. ДXУ е за неизвестната променлива, а А е елфското изписване на съкращението Al, което означава изкуствен интелект и „любов“ на няколко езика, включително и японски. A-12 пък е предшественик на Ес Ар – 17, което е любимият самолет на двойката. Буквата А в името символизира и „Архангел“, любимата песен на певицата.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Сърбия обвини България: присвоила си сръбския език

публикувано

на

от

Виж цялата статия
сн. Pixabay

Сръбски вестник публикува материал, в който обвини България, че проявява претенции и си присвоява част от сръбското езиково пространство.

„Последният ход на Българската академия на науките /БАН/ припомня старата сръбска народна пословица, че вълкът козината си мени, но нрава си – никога. Това не се случва за първи път и българите не са единствените, които имат претенции към сръбския език“.

С тези думи сръбски лингвисти коментирали издаването от БАН на книга, в която се говори за българския корен на говорите в краищата от Дунав до Гевгели и от Копаоник до Тимок, Пчиня и Охрид, което представлявало пряка претенция към сръбското езиково пространство. За това пише сръбското издание „Новости“.

Предупреждението за това било отправено от сръбското дружество от Скопие „Спона“, което се обърнало към комисията по стандартизация на сръбския език в Сръбската академия на науката и изкуството с апел да помогне в защитата на сръбския език и сръбската идентичност в тези райони.

„Българите не са единствени, но те правят това непрекъснато независимо в какви политически отношения с нашата държава са“ , каза за „Новости“ д-р Срето Танасич, председател на комисията.

Д-р Слободан Реметич, който се занимава с изучаване на диалектите, пояснява, че голямата част от сръбската територия, която българите пословично си присвояват, принадлежи към Призренско-Тимошката диалектна област.

Според Реметич българските претенции са неоснователни, тъй като районът на планината Копаоник съхранявал езикови ценности, които са съвсем чужди на българския език. Освен това в мрежата на Сръбския диалектоложки атлас са включени 7 села от Северна Македония, в които се говори сръбски език и хората имат сръбска национална принадлежност, твърди сръбският учен.

„Българите правят това отдавна и след известен застой отново се развихриха – предупреждава Реметич. – Те пословично си присвояват цялата Призренско-Тимошка, тоест сръбската едноакцентна диалектна област, преминавайки понякога и през Морава, като един детайл е особено показателен. През 2001 г. Институтът по български език на БАН с финансовата подкрепа на фондацията „Сорос“ публикува Български диалектоложки атлас, в който не са включени говорите от Призренско-Южноморавския диалект от района на Косово. Враня – да, Призрен – не, а става дума за един и същи говорен тип“, казва сръбският учен.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Ето какво става, когато оставите дезинфектант за ръце в колата си във Вегас (ВИДЕО)

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Снимка: Wester Lakes, Wis., Fire District

Заради горещините в Лас Вегас много хора знаят, че не бива да остават в автомобилите си деца и домашни любимци. Към този списък се прибавя вече и препаратите за дезинфекция на ръцете.

Това предупредиха от пожарната служба в района, след като разпространиха снимки и видеа на опожарени коли от дезинфектант, който се е възпламенил от горещините.

„Повечето дезинфектанти съдържат алкохол, следователно са леснозапалими“, обясняват от пожарната.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada