Открийте ни и в

Коледа

Коледа и зодиите: Кой как празнува

публикувано

на

Коледа и Нова година, освен време за весели наздравици и купища подаръци, могат да бъдат и сблъсък на характери около празничната трапеза. А те, характерите, много често са подвластни на планетите и скритите им послания. Ето едно описание на празничното прекарване на всички зодии. Дали и ние ще сме като тях?

Вечерята се случва в къщата на Девата. Тя е започнала да чисти на 20-ти, минала е щорите с четка за зъби с препарат, изтъркала е ъгълчетата в банята с клечки за уши и е забърсала с дезинфекциращ лосион чашите от полски кристал.

В резултат на това, припада малко преди да дойдат гостите. Първи пристига Лъвът: носи бутилка шери и кюфтета. Никой не го посреща, но той си влиза и тъй като другите закъсняват, започва сам да си разказва вицове и да се смее на висок глас.

В този момент на вратата се звъни: Везните и Телецът идват. Вече са пияни. Везните са вегани от месец и три дни и влизат с остър конфликт в Лъва, задето е донесъл кюфтаци на Бъдни вечер.

Телецът е в пределно лошо настроение, защото заради закъснението се е наложило да вземат такси, а парите за него не са били предвидени в месечния му бюджет. Започва да се вайка, че трябва да се събува, а това е селско, когато на вратата отново се звъни и пристигат Близнаците, ухилени до ушите.

Носят маршмелоус за печене в камината. След тях влиза Козирогът, облечен в модно манто и фешън шалче, и

Ракът, който е намусен

Идва Стрелецът, който казва на Рака, че изглежда изморен, след което Ракът се обижда. Везните свестяват Девата, защото не се чувстват добре, ако всички останали не се чувстват добре, след което бутат кристална ваза от масата и Девата отново припада.

На вратата са Рибите, които с влизaнето започват да дават акъл колко ястия трябва да има на масата, вследствие на което Ракът се обижда и на тях.

Скорпионът пристига запотен и започва да се смее на вицовете на Лъва – Стрелецът се дразни, че му отнемат вниманието. Скорпионът веднага се заема да ухажва Овена и двамата се затварят в стаята, гонят Девата.

Водолея още го няма

извън всякакви порядки на учтивото закъснение е.

Вече е време да се разопаковат подаръците и Водолеят пристига. Мокър е до кости, макар че навън не е валяло от месец. Никой не пита. Влиза и бута елхата, две играчки се чупят и Девата отново припада.

Водолеят отива в кухнята, натъква се на Лъва, който скришом хапва кюфтета – не се чувства добре, ако е вечерял само постно. Везните идват след Водолея и нов скандал се разразява между тях и Лъва: заради кюфтетата.

Телецът се опитва да ги разтърве, защото храна не бива да остава неизядена, каквато и да е. Овенът е пиян и заплашва всички, че ще хване самолета за Колумбия и никога вече няма да му видят очите. Останалите са облекчени.

Стрелецът отчаяно се опитва да привлече вниманието към себе си и с Лъва се обединяват да отварят подаръците.

Оказва се, че Девата е купила за всички вълнени чорапи. Телецът не е взел нищо за никого и се спотайва. Ракът е купил за всички по една коледна играчка.

Водолеят е забравил да вземе подаръци

Скорпионът е минал през любимия му сексшоп и е взел по едно виброяйце за всеки. Овенът се е изхвърлил и е взел за всички по чифт кожени ботуши. Козирогът е купил книги. Рибите раздават безплатни съвети.

Близнаците дълго са спорили със себе си какво да купят и в крайна сметка са заложили на практичното: всички имат нови четки за зъби. Лъвът е оставил под елхата по една вещ от „Всичко за левче“, опакована в ултралъскава опаковка.

Везните са написали в Google „най-скучния подарък“ и са купили на всички по една свещ с аромат на ванилия. Стрелецът е взел по една бутилка ракия, но има бонус: по една непреднамерена обида за всички.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА