Открийте ни и в

Коронавирусът

Колко време трае имунитета, ако сте имали COVID-19?

Хората, които са тествали положително за COVID-19, не се нуждаят от карантина или да бъдат тествани отново в следващите 3 месеца, казват от CDC

публикувано

на

Сн.: Pixabay

Човек, който е имал COVID-19, вероятно ще бъде в безопасност от повторна инфекция в продължение на три месеца, според актуализираните указания на Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Информацията бележи първото потвърждение за определен период на имунитет при хора, които са се възстановили от инфекция със COVID-19.

Досега учените от CDC твърдяха, че антителата, които излекувани пациенти получават след болестта, избледняватт с течение на няколко месеца, но не казваха след колковреме става това.

Според агенцията хората, които са били в близък контакт с човек, който има COVID-19, трябва да спазват карантина в продължение на 14 дни, с изключение на хората, които са имали COVID-19 през последните 3 месеца.

“Хората, които са тествали положително за COVID-19, не се нуждаят от карантина или да бъдат тествани отново в следващите 3 месеца, стига да не развият отново симптоми. Хората, които развиват симптоми отново в рамките на 3 месеца от първия си пристъп на COVID-19 може да се наложи да бъде тествани отново, ако няма друга причина, идентифицирана за техните симптоми”, казват от CDC.

Говорител на CDC изясни, че макар че е малко вероятно някой да се зарази повторно или да зарази други през тримесечния период, „важно е тези хора да продължат да спазват социална дистанция, да носят маски и да практикуват добра хигиена на ръцете, докато учените не разберат повече за дългосрочния имунитет срещу COVID”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА