Открийте ни и в

Вашите пари

Колко трябва да спестим за първоначална вноска за ново жилище?

Според експертите, мит е, че трябва да разполагаме с 20% от стойността

публикувано

на

Колко трябва да спестим за първоначална вноска за ново жилище?

Ако се замисляте да закупите първия си дом, вероятно сте се фокусирали върху това да спестявате възможно най-много. Един разход, който вероятно е от първостепенно значение, е вашата първоначална вноска. Но не позволявайте да ви спре често срещаното погрешно схващане, че трябва да имате поне 20% от цената. Просто без да знаете, ще направите процеса по-труден, отколкото би могъл да бъде.

  1. 20% невинаги е типичната първоначална вноска.

Фреди Мак от Федералната ипотечна корпорация за жилищни кредити (FHLMC) обяснява:

„… близо една трета от бъдещите купувачи на жилище смятат, че се нуждаят от първоначална вноска от 20% или повече, за да направят сделката. Този мит остава една от най-големите възприемани бариери за постигане на собственост върху имот“.

София няма да плаща 600 000 за разменените бебета, семействата ще съдят общината

Освен ако не е посочено за вашия тип заем или заемодател, обикновено не се изисква да имате налични 20%. Това означава, че може да сте по-близо до мечтата си за покупка на жилище, отколкото предполагате. Според Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR) средната първоначална вноска не е била над 20% от 2005 г. насам. Всъщност средната първоначална вноска днес е само 14%. И дори е по-ниска за купувачите на жилище, които купуват за първи път – само 6% (вижте графиката по-долу):

  1. Проверете опциите, които могат да ви помогнат да постигнете целта си!

Ако спестяването за първоначална вноска все още е предизвикателство за вас, трябва да знаете, че има различни финансови програми, който могат да ви помогнат. Професионалист по недвижими имоти и доверен кредитор също могат да ви дадат различни опции, с които да се доближите до целта си за осигуряване на тези средства. Според най-новия индекс на „Homeownership Program Index от Down Payment Resource“ съществуват над 2000 програми за подпомагане на купувачи на жилища в САЩ и повечето от тях са предназначени да помогнат именно с първоначалните плащания.

Освен това налице са и някои видове кредити, като заемите от FHA, с първоначални вноски до 3,5%, както и опции за ветерани, като VA заеми, и USDA заеми без изисквания за първоначални плащания за квалифицирани кандидати.

Енцо Ферари: Жени се за проститутка, води паралелен живот и прави едни от най-добрите коли

Ако се интересувате да научите повече за програмите за подпомагане на авансово плащане, информацията е достъпна чрез сайтове, а най-добре е да си партнирате с доверен кредитор, за да научите докъде отговаряте на изискванията за покупка на жилище.

В заключение, ако искате да закупите дом тази година, нека се свържем. Също така разговор с кредитор ще ви е от полза, за да можете да проучите всички възможни опции.


Като агент на недвижими имоти, аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и непрестанно ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си. Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected] Също уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено