Открийте ни и в

САЩ

Комисията за 6 януари ще подведе под отговорност съюзник на Тръмп заради неявяване след призовка

Банън не спази срока за явяване за разпит пред комисията, който му бе определен в призовка.

публикувано

на

Комисията, която разследва бунтовете на 6 януари и ролята на Доналд Тръмп в случилото се обяви в четвъртък, че пристъпва към процедура за подвеждане под отговорност за неуважение Стив Банън, съюзник на бившия президент.

Банън не спази срока за явяване за разпит пред комисията, който му бе определен в призовка.

Г-н Банън не пожела да сътрудничи на комисията и вместо това се крие зад половинчатите, хаотични и празни твърдения твърдения на бившия президент относно привилегиите, на които той се стреми да се позове“ – казва в изявление председателят на комисията, демократът Бени Томпсън.

На тръгване от Белия дом: Тръмп помилва бившия си съветник Стив Банън и още над 70 души

Банън трябваше да даде показания пред членовете на комисията, но адвокатът му изпрати писмо предния ден, в което се казва, че клиентът му няма да даде показания или документи, докато комисията не постигне споразумение с Тръмп за прилагане на изпълнителни привилегии или съдът не се произнесее по въпроса.

Напълно отхвърляме тази позиция. Специалната комисия няма да толерира пренебрежение към призовките й, така че се налага да преминем към стъпки за подвеждане на г-н Банън под наказателна отговорност за неуважение“ – каза Томпсън.

Сред като панелът вече оповести намерението си за подвеждане под отговорност, следващият етап е да се проведе работна среща, която ще е на 19 септември.

Комисията е единодушна в намерението си да търси отговорност на онези, които не се подчиняват на призовките.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено