Открийте ни и в

България

Комитова посъветва “Автомагистрали-Черно море” да си търсят парите от Петя Аврамова и Стоян Беличев

Комитова заяви, че се обмисля решение месец по месец да се намерят пари за заплатите и осигуровките на работниците

публикувано

на

Сн.: БТА

Протестът трябва да бъде насочен към предишния регионален министър Петя Аврамова и към бившия шеф на “Автомагистрали” АД Стоян Беличев, тъй като той е сключил финансово необезпечен договор с фирмата изпълнител “Автомагистрали-Черно море”.

Това заяви в парламента служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова. 

По-рано в петък служители на “Автомагистрали-Черно море” блокираха пътния възел на АМ “Хемус” край с. Белокопитово и пътя Русе-Разград заради неизплатени, според тях, около 37 млн. лв. за извършен ремонт на автомагистрала “Тракия”.

Масови протести на „Автомагистрали-Черно море“ в центъра на София и на „Тракия"

Комитова заяви, че се обмисля решение месец по месец да се намерят пари за заплатите и осигуровките на работниците от “Автомагистрали-Черно море” АД. 

“Цената на тази услуга за ремонт на АМ “Тракия” е около 65 и се искат още 36 млн. лв., които не са разплатени”, посочи министърът.

Тя коментира, че, от едната страна, стоят шефовете на “Автомагистрали-Черно море” АД, а от другата – подписът на г-н Беличев”.

МРРБ vs. "Автомагистрали": Правителството иска банките да спрат плащания на дружеството

“Още когато се подписва, г-н Беличев е наясно, че договорът е необезпечен финансово”, разясни Комитова и допълни, че ще насочи протестът първо към него.

Комитова заяви, че през 2020 г. предишните управляващи са знаели, че договорът не е обезпечен финансово и затова от Министерството на финансите изискват да се отпуснат 90 млн. лв. целево за ремонт на АМ “Тракия”.

По думите тогавашният министър Петя Аврамова е помогнала да се отпуснат тези пари, като се е очаквало ремонтът на “това парче от “Тракия” да започне на 15 септември 2020 г., за да не тревожим българските граждани на път за морето”. 

Шефът на "Автомагистрали" взима месечно 18 минимални заплати - 11 700 лв.

“Това не се случва. До края на годината от тези 90 млн. лв., 30 млн. лв. се похарчват за “Тракия”, другите 60 млн. лв. отиват по други проекти, което е грубо нарушение на Закона за бюджета”, каза още регионалният министър.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА