Открийте ни и в

СВЯТ

Компанията Ryanair с глоба в размер на 780 000 долара

Унгария е наложила на нискобюджетната авиокомпания „Ryanair” глоба.

публикувано

на

Компанията Ryanair с глоба в размер на 780 000 долара

Унгария наложила на нискобюджетната авиокомпания „Ryanair” глоба в размер на 780 000 долара след разследване за защита на потребителите. Оказва се,че авиокомпанията е прехвърлила разходите за специален данък, налаган на индустрията, съобщи министърът на правосъдието.

Ryanair вече ще заобикаля Беларус

През май правителството на премиера Виктор Орбан обяви данък на стойност около 200 млрд. долара върху “допълнителните печалби”, реализирани от големи компании. Данъкът имаше за цел да запълни дупките в бюджета, създадени в резултат на масовото харчене, което му помогна да бъде преизбран през април.

„Ryanair” призова правителството на Орбан да се откаже от новия данък, който нарече “погрешен” и който се начислява за всеки заминаващ пътник. Данъкът ще навреди на унгарския туризъм и икономика, заяви авиокомпанията.

“Органът за защита на потребителите установи днес нарушение на закона, тъй като авиокомпанията е подвела клиентите с нелоялната си бизнес практика”, заяви министърът на правосъдието Юдит Варга в публикация във Facebook.

Отменени и закъснели полети на Ryanair из Европа

Авиокомпания „Ryanair”, която изрази несъгласие и с това, че данъкът се налага на губещ отрасъл, заяви, че ще бъде принудена да премести капацитета си за растеж в страни, които работят за възстановяване на трафика след пандемията от коронавирус.

Конкурентният авиопревозвач Wizz Air обясни, че ще отнеме много време, докато авиоиндустрията се върне към нивата на приходите и рентабилността отпреди пандемията COVID-19. Той заяви, че данъкът ще възпрепятства възстановяването на туристическия сектор.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено