Открийте ни и в

Новини

Конгресмен, гласувал срещу еднополовите бракове, приветства избраника на сина си на сватбата им

На сватбата облеченият в черен смокинг Томпсън каза, че е благословен да приветства новия член на семейството

публикувано

на

Републиканският конгресмен Глен Томпсън от Пенсилвания озадачи доста хора с поведението си
Сн: United States Congress. Wikipediaq public domain

Републиканският конгресмен Глен Томпсън от Пенсилвания озадачи доста хора с поведението си, след като миналата седмица гласува срещу законпроекта за защита на правото на еднополов брак, а дни след това посети сватбата на сина си с друг мъх и приветства зетя си в семейството.

“Конгресменът и мисис Томпсън с вълнение посетиха сватбата на сина си в петък вечер, когато той отвори нова глава в живота си. Сем. Томпсън са щастливи да приветстват зетя си в семейството” – заяви говорителката на конгресмена Мадисън Стоун пред ABC News.

Тя не отговори на въпроси, отнасящи са до контраста между сватбеното тържество и гласуването на конгресмена срещу закона за еднополовите бракове.

Embed from Getty Images

На сватбата облеченият в черен смокинг Томпсън каза пред гостите колко “благословен” се чувства да отпразнува мъжкия брак и да приветства новия член на семейството. По думите му всеки родител се моли детето му да остане здраво, да намери пътя си и накрая да открие “онази истинска любов в която двамата да могат да изпитат това: има някого, с когото могат да остареят”.

Камарата одобри законопроект, закрепващ правото на еднополов брак

“Обичаме, когато те намират своята единствена, истинска любов, особено когато тя после става част от нашето семейство. Това ни крепи” – каза Томпсън по време на вълнуващото си слово.

Сигурно сред присъстващите  е имало и учудени – тези, които знаят, че само дни по-рано конгресменът бе един от онези 157 републиканци, които гласуваха против законопроекта Respect for Marriage Act, който кодифицира правото на еднополов и междурасов брак в светлината на опасенията, че Върховният съд може да посегне и на тези права, както стана с правото на аборт, отменяйки прецедента, на който то се крепеше.

Законът все пак мина в Камарата с 267 – 157 гласа и му предстои тежка борба в Сената. Томпсън го нарече “нищо повече от предизборна каскада в посланията на демократите, които не се справиха с историческата инфлация и безконтролните цени по бензиностанциите и в магазините”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено