Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов написа във Facebook, че е поискал от председателя на Народното събрание да предостави публично своя положителен тест за наличие на COVID-19 и той го е направил, но две неща го притесняват.

“Никъде не се вижда името на човека, комуто е правен този тест. В горния ляв ъгъл е поместен час. Ако това е часът на направата на теста, то той показва 9:57. Това значи, че Минчев го е направил сутринта на 10 януари, разбрал е, че е болен (ако приемем, че показаният тест е негов), и след това е отишъл на КСНС, знаейки какво ще последва”, написа във “Facebook” Костадинов.

“За мен въпросите след показания от Минчев текст станаха още повече. За сравнение показвам моя тест от вчера, за да стане ясно как изглежда един истински лабораторен документ. Когато моят домашен арест, наречен карантина, свърши, ще му задам тези въпроси лично и публично. Надявам се тогава да изясним всички неясноти. А иначе да е жив и здрав човека, както и близките му. В понеделник му нямаше нищо, сигурен съм, че и сега е така”, написа още лидерът на “Възраждане”.

Шефът на парламента публикува PCR теста си

Самият Костадинов още във вторник си качи теста, който е негативен и призова същото да направи Минчев, тъй като заподозря конспирация в случващото се. Според лидера на “Възраждане” Минчев е изфабрикувал положителния си тест, за да осуети протеста на “Възраждане”. Костадинов не можа да присъства лично на протеста, тъй като съгласно закона, трябва да се самоизолира, понеже е контактно лице.