Заради дипломатическата криза с Русия, която заплаши да затвори посолството си в България,  "Възраждане" поиска спешно свикване на КСНС при президента в петък. Това бе съобщено от лидера на партията Костадин Костадинов. Той определи премиера в оставка Кирил Петков като "опасен за страната".

„Намираме с в безпрецедентна криза на отношенията между Русия и България, предизвикана от премиера в оставка Кирил Петков. Дали тези действия са резултат от суверенно взети решения или са резултат на инструкции от американското посолство, не можем да кажем“, каза Костадинов.

Той припомни, че за последен път страната ни е била в такава ситуация през 1949 г., когато тогавашното комунистическо правителство скъсва отношенията със САЩ заради шпионски скандал под натиска на СССР.

Костадинов подчерта, че последиците за България ще са „ужасни“. Лидерът на "Възраждане" съобщи, че е решено да бъдат извикани премиерът в оставка Петков и външният министър в оставка Теодора Генчовска на председателски съвет в НС.

„Те трябва да кажат какво смятат да предприемат оттук-насетне“, каза Костадинов и добави, "Смятаме, че премиерът Петков е опасен за страната. Смятаме, че трябва да бъдат извикани още ръководителите на службите за сигурност и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков."

По думите на Костадинов с действията си и с едноличното си решение "Петков изправя България в една непредизвикана от нищо жестока външнополитическа криза".