Открийте ни и в

Любопитно

“Кот доди, гат доди” е темата на Карнавал Габрово 2022

Празнично жителите на столицата на хумора отбелязаха официалния старт на световния карнавален сезон, или както го наричат в Габрово – петото годишно време

публикувано

на

Сн.: Карнавал Габрово

Габрово вече се подготвя за големия си традиционен Карнавал през 2022 г. Типично в стилистиката на столицата на хумора, жителите на града отбелязаха официалния старт на световния карнавален сезон, или както го наричат в Габрово – петото годишно време.

Сдружение на Местни Ентусиасти Шеговито Настроени Относно Нещата, Естествата, Щенията и Обобщенията – “СМЕШНО НЕЩО” покани жителите и гостите на града на предизборен дебат. Кандидатите Пульо Келешев и Великан Хвърчилков представиха предизборните си платформи пред струпаното множество в центъра на града.

За разлика от всички други кандидати, двамата габровци бяха ориентирали своите обещания директно към отколешните мечти и стремежи на своите съграждани – превръщане на Янтра в плавателна река, кръгово кръстовище, тунел под Шипка и електрическа тротинетка за всеки габровец. Не бива да се подценява и 100 процента постижимото обещание за разпростиране на община Габрово на три морета.

Обещани бяха и нови закони: да се забрани домашните любимци да се хранят по-малко от един път на ден; да се забрани снимането на котки от януари до април без специално разрешение; да се забрани на уличните котки, кучета и други да се чифтосват на по-малко от 1500 метра от училища, заведения и църкви и да се въведе правило за три деца в семейство, с което да се реши демографската криза в страната.

Сдружението се възползва от събралата се тълпа, за да обяви и темата на Карнавал Габрово 2022: “Кот доди, гат доди”. Кметът на Габрово Таня Христова обърна пясъчния часовник и даде старт на подготовката за най-стария и пищен карнавал в България, чиито корени се губят далече в миналото.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА