Открийте ни и в

България

Край на безплатните чадъри и шезлонги по Черноморието (ВИДЕО, СНИМКИ)

Миналото лято, заради пандемията, Министерството на туризма намали концесионните такси и наемите с до 50%, пропорционално на отстъпката от цената на чадърите и шезлонгите за летовници

публикувано

на

Край-на-безплатните-чадъри-и-шезлонги-по-Черноморието
Сн.: БГНЕС
Loading the player...

Без безплатни и евтини чадъри и шезлонги се очертава да бъде предстоящия летен сезон. От Асоциацията на концесионерите на морски плажове заявиха, че на повечето морски ивици се очаква цените на плажните принадлежности да бъдат тези, които са заложени в концесионните им договори.

„Това, че сме защитили и сме спечелили дадената концесия с цена по договор не значи, че ще сложим тавана. За моя плаж например по концесионен договор цената ми е 10 лв. за чадър и 10 лв. на шезлонг, но аз тази година ще коригирам, спрямо предната, и най-вероятно ще ги давам на 6 или 7 лева”, заяви за БГНЕС Николай Димитров от Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

Миналото лято, заради пандемията, Министерството на туризма намали концесионните такси и наемите с до 50%, пропорционално на отстъпката от цената на чадърите и шезлонгите за летовници. Сега обаче такава анти-COVID мярка не се предвижда.

Край-на-безплатните-чадъри-и-шезлонги-по-Черноморието

Сн.: БГНЕС

Миналото лято в Слънчев бряг цените на чадърите и шезлонгите бяха намалени с 50%. Това лято обаче все още се обмисля дали да се заложи цената, която е заложена по договор.

„В единия район цената е 9 лева, в другите два района цената е 10 лв. за чадър и 10 лв. за шезлонг. Всяка година нашият наем и нашата концесионна такса се индексира спрямо инфлацията, а тази година обявената до момента е 15-16%. Не можем да си позволим да поддържаме ниски цени на плажните принадлежности”, обясни концесионерът Николай Димитров.

Край на безплатните чадъри и шезлонги и на бургаския плаж.

Край-на-безплатните-чадъри-и-шезлонги-по-Черноморието

Сн.: БГНЕС

„Към настоящия момент се подготвяме зоните да бъдат с платени плажни принадлежности. В момента не се предвижда възможност да бъдат коригирани, както миналата година, но на бургаския плаж цените са едни от най-ниските- 1.20 лв. е цената за чадър, толкова е и за шезлонг”, съобщи за БГНЕС Симеон Цветков- представител на концесионера на Северен плаж в Бургас

Очертава се и сериозна криза със спасителите на плажа. Инструкторът към БЧК Васил Алексиев, който води към БЧК коментира, че от всички, които завършват курса едва 20% искат да бъдат морски спасители. Останалите предпочитат басейни.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено