Открийте ни и в

Политика

Крум Зарков: Тъжно ми е като гледам резултатите на БСП

Служебният министър ще внесе предложение за Закон за личния фалит

публикувано

на

Предложение: Специална агенция да разследва високите етажи на властта

Тъжно ми е като гледам резултатите на БСП, каза Крум Зарков, министърът на правосъдието.

Поисках оставката на Корнелия Нинова,

когато бяхме трети – сега сме пети, заяви министърът на правосъдието Крум Зарков. При предходните избори той поиска оставката на председателя Нинова.

Зарков смята, че левицата е ключова за българската политическа система. “Инат под маската на твърдост и лоялност. Всички, които се нуждаят от лява политика, не заслужават това.

Николай Василев: По-добре да има някакво правителство, отколкото никакво

Следващият Национален съвет на БСП е последен щанс за партията. Очаквам заявление, че така не може и трябва да се вземат следващи стъпки, заложени в устава”, каза той.

Зарков отчете, че е успял

да изпълни основните си задачи като служебен министър на правосъдието и коментира, че изборите са преминали спокойно, а резултатите са били признати от всички сили.

Сладко отмъщение: Певица отмъсти на бившия си, докато пее на сватбата му (ВИДЕО)

„България е единствената страна без закон за личен фалит. Има хора, които са добросъвестни, но не успяват да си покрият задълженията. Искаме да предложим процедура, в която длъжникът да може да организира нещата и да получи втори шанс. Важно е да за се защитят тези, които желаят, но не могат, а не тези, които хитруват“, подчерта Крум Зарков, уточнявайки, че трябва да се спре нерегламентираното събиране на вземанията.

Без секс от 27 години: 82-годишна баба наваксва в кревата с 36-годишен и се чувства „като девица“

„Понякога се използват методи, при които дългът става не толкова трудно събираем. Много хора разбират какво казвам. Омбудсмани са предлагали много такива законопроекти, които не са били приемани. Предлагаме добра рамка и се надявам политиците да не се огънат. Интересите на кредиторите са попречили на приемането на този закон“, посочи той.

Предложенията предвиждат различните дългове да бъдат събрани в едно, да се опише имуществото на длъжника, а след това да се изготви план за погасяването. Ще има възможност за опрощаване на дълг, но след решение на съда.

Според министъра на правосъдието кредиторите също имат интерес от това, а не да продават дълга на колектори. Законопроектът е заложен в Плана за възстановяване.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено