Дженифър Равало е доволна, че скандалната ситуация с Кубрат Пулев остава зад гърба й. А боксьорът е доволен от решението на Спортната комисия и иска мач за световната титла в България.
В понеделник Спортната комисия на Калифорния възстанови с пълно единодушие временно спрените състезателни права на боксьора, който бе с отнет лиценз след жалба от репортерката.
 
Припомняме, че на 23 март след победата над Богдан Дину в Коста Меса, Кобрата целуна по устните американката, която е известна като кралицата на голото суши.
 
"Радвам се, че това остава зад гърба ми. Единственото позитивно нещо от цялата ситуация е, че след като говорих пред Спортната комисия на Калифорния вече има политика за превенция на сексуалното посегателство за лицензите", написа Джени Суши в Инстаграм.
На заседанието си в понеделник Спортната комисия на Калифорния гласува да разработи такава политика, а Пулев обеща, че ще е лице на една бъдеща кампания по този проблем.
 
"Това поведение се случва от десетилетия и има мъже, на които им се разминава, защото жените си мислят, че никой не ги чува и няма кой да ги подкрепи. Наказанието на Пулев е за всички жени, които няма къде да се оплачат. Това е промяната, от която имаме нужда", гласи още съобщението й.
 
Кубрат Пулев има право да се завърне на ринга в САЩ, когато пожелае. Той е официален претендент за световната титла във версия IBF, която в момента е притежание на мексиканеца Анди Руис.
 
В интервю за bTV Кобрата сподели, че се надява този двубой да се проведе до края на годината и то в България.
"Победихме, защото това сме ние. Защото сме силни и защото със сърце и с душа правим нещата! И с много любов!", това беше първия коментар на Пулев.
"Похвалиха ме и за добър английски, което не ме възгордява, защото не смятам, че ми е чак толкова добър. Въпреки всичко - за хейтърите в България, щом в Kалифорния ми одобряват английския, смятам, че всичко е супер", каза Кубрат.
 
"Колкото повече започва да се дъвче подобно нещо и те се опитват да направят, защото атакуваха и Боб Аръм, който няма толкова голямо отношение със случая, вече става смешно. Човек трябва да загуби с достойнство"
 
"Очакваме IBF да се активизират и да направим мач за световната титла, защото аз съм официален претендент вече една година. Има си правила, които трябва да осъществим по техен начин. Когато се подготвя стабилно и качествено, мисля, че октомври или ноември, смятам, че можем да направим един мач. Искрено се надявам този мач да бъде в България и ще се опитам да бъде. Това ще е нещо, което българите заслужават. Нещо, което не е правено до момента и ще ме изпълни с гордост", завърши Пулев.