Открийте ни и в

Твоят глас 2022

Купен вот: 15% от секциите са с висок риск

От ЦИК обявиха, че броят на машините, които ще бъдат използвани в страната, са 9369.

публикувано

на

Купен вот: 15% от секциите са с висок риск

В близо 15% от секциите за гласуване са с висок риск за купен вот. За това алармира Марио Русинов, политолог от Антикорупционния фонд.

Според него в някои секции има рязка смяна на начина на гласуване. Избиратели променят вижданията си противоположно на предишния си вот. 1738 секции показват системни отклонения, като за изборите в неделя да предвидени 11 845 секции в страната.

По думите му на изборите през юли миналата година е имало рязък спад на активността на тези секции.

Военен експерт: Ако няма Русия няма НАТО. Няма НАТО – няма господство на САЩ в Европа (ВИДЕО)

“Машинният вот успя да секне механизмите на купен вот, специално в частта за проверката. Няма как да се снима бюлетината. През ноември секциите в риск бяха с по-ниска активност. Най-сериозен проблем има във Варненско, Кърджалийско, Пазарджик и Плевен. В Бургаско контролираният вот е неутрализиран в известна степен”, заяви той.

“От 96% активност през април, активността спада на 14% в секция в кв. “Христо Ботев”. И двете партии, които отбелязват най-високи резултати, имат над 10 пъти спад”, посочи Русинов. И допълни, че е невъзможно да се състави устойчив кабинет.

Без секс от 27 години: 82-годишна баба наваксва в кревата с 36-годишен и се чувства „като девица“

От ЦИК обявиха, че броят на машините, които ще бъдат използвани в страната, са 9369. В 1105 секции ще се гласува с по две машини.

Машините с демоверсиите са в страната и извършват се пробни гласувания от избирателите.

Българин се обеси по време на гласуване в чужбина

„Както обявихме, 395 машини са в страната, а 12 машини са предоставени на партии и коалиции, регистрирани за участие в изборите. Те са с инсталирана демоверсия за организиране на гласуване на избиратели по време на предизборната им кампания“, каза говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено