Открийте ни и в

Вашите пари

Къде обичат да инвестират българите в САЩ?

Бизнесът е една от успешните инвестиции, но не само

публикувано

на

Къде обича да инвестира българинът?
Сн.: Pixabay

Здравей, Ангел! Бих искал да те попитам директно – къде обича да инвестира българинът в Америка и адекватно ли е приспособен към американската икономика? Причината, че се обръщам към теб с този въпрос, е, защото знам, че работиш с много от нашите сънародници не само в Чикаго, а и в други градове, и ми е интересно да знам дали не пропускам някои от добрите инвестиционни идеи, които други може би използват. Ще съм благодарен, ако споделиш.

 

Здравейте и от мен! Въпросът ви е интересен за мен, сигурен съм и за всички читатели на моята рубрика, не само от „клюкарска“ гледна точка, но и от образователна такава. Но колкото интересен е вашият въпрос, толкова е и генерален, така че ще се постарая да споделя някои от впечатленията ми, а вие ще прецените дали имат някаква стойност за вас или не.

По принцип българинът е човек, който е природно-интелигентен и наблюдателен, което ни предразполага да се адаптираме бързо в определена среда, колкото и чужда да е тя за нас. Както всички знаем, вече има много български бизнеси в Америка, които се развиват много успешно, и това може само да ни радва. Ето пример за една успешна инвестиция, която българите в Америка правят –

притежанието на собствен бизнес

Второто нещо, което масово се наблюдава, е закупуването на недвижимо имущество с цел създаване на собствен дом или отдаването му под наем. През годините, в които работя в сферата на финансите, съм наблюдавал много успешни инвестиции на наши сънародници и в двете посоки, което е много обнадеждаващо. Все пак, през кризата на 2008 година и в годините след нея имаше много наши сънародници, които обявиха банкрут и върнаха някои от закупените си имоти на банката. Това бе масово и сред другите общества, но този цикъл ни научи много за психологията на инвестиране и той беше болезнен урок за нас, емигрантите, че не всичко в Америка е така розово, колкото ни изглеждаше тогава, особено идвайки от България и правейки сравнения между двете системи.

Сравнено с времето преди около 15 години, в момента

българската общност е много по-зряла

и много по-информирана поради редица причини и мога да кажа, че сме позиционирани добре в икономическо отношение.

Впечатление правят още две неща, които бих искал да споделя с вас и всички читатели.

Първото е, че нашата общност е много тясно свързана с транспортния бизнес и всеки трус там се усеща много явно по всички други бизнеси. Това е така днес, ще бъде така и за години напред, ако не разширим малко повече местата, от които получаваме доходи като общност.

Надявам се информацията, която ви представих днес, да ви бъде полезна и ако е така, моля, споделете я с хора, които мислите, че ще се възползват по най-добрия начин от нея.

Това е от мен за днес. Ако и вие имате въпроси или се интересувате от различните аспекти на финансовата част от живота, можете да си запазите час за консултация на директния ми телефон – (224) 522-2413 или на електронната ми поща – [email protected] Въпросите, които четете, са зададени от клиенти, с които съм работил по време на консултации в моя офис.

 

(Следва продължение)

Добра инвестиция ли е покупката на имоти?

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА