Открийте ни и в

Канада

Къща в Торонто продадена за $420 000 повече от исканата цена заради голямото търсене

Средната цена на апартамент в същата зона сега е 630 000 долара, което е с 8,6% повече от миналата година

публикувано

на

Сн: ctvnews, стоп-кадър

Къща на оживена улица в Торонто, събра множество оферти и бе продадена за 420 000 долара над търсената цена. Това е знак, че все още има достатъчно напрежение на интензивния пазар на недвижими имоти в града. Но докато продавачите празнуват, има предупреждения, че истинските разходи за високите цени ще бъдат поети от местния бизнес, изправен пред недостиг на работна ръка и поколение, което не може да притежава домовете си.

“Имотът беше много добър. Имаме късмет с него”, каза продавачката на недвижими имоти Теута Гучи.

Къщата с три спални, на авеню „Коксуел“, северно от болница „Майкъл Гарон“, привлече четири оферти и в крайна сметка се продаде за 1,52 милиона долара, или почти 40 процента над търсената цена.

Малките собственици на имоти в САЩ пред криза

“Мислим, че сме се справили добре. Това беше наистина страхотна цена”, каза Гучи.

Липсата на двор в къщата беше компенсирана от факта, че наскоро беше реновирана и ичглежда много добре, допълни брокерката.

Данните, публикувани от проучването на цените на къщите на канадския оператор на недвижими имоти Royal LePage показват, че спадът, свързан с пандемията миналата година, ниските лихвени проценти и доверието на новите купувачи са тласнали района на мегаполиса Торонто към активни продажби.

Embed from Getty Images

Ниското предлагане на домове за купуване, съчетано с много хора, които търсят, допринесе за голямо повишение на цените.

“Нелепо е. Толкова търсене и толкова малко жилища за продажба”, каза президентът на Royal LePage Фил Сопър.

Данните от проучването на жилищата на Royal LePage показват, че средната цена на самостоятелен дом в метрополиса на Торонто е 1, 3 милиона долара, което е с 28,2% повече от времето на спада миналата година..

Средната цена на апартамент в същата зона сега е 630 000 долара, което е с 8,6% повече от миналата година.

Къде живее Илън Мъск, който остана без имоти?

Скоковете на цените в града, ниското предлагане и възможността за работа от разстояние вероятно правят неградските имоти по-привлекателни – еднофамилните къщи в Милтън например скочиха с 40% от миналата година.

Тези цифри сравняват второто тримесечие на 2021 г. с второто тримесечие на 2020 г.

Икономисти обаче се притесняват, че скокът в цените на градските имоти може да навреди на икономиката н дългосрочен план. Липсата на работна ръка, за която вече се чуват предупреждения, може да е свързана и с невъзможността хората да се осигурят жилища близо до местоработата – нещо, което вече е наблюдавано във Ванкувър и Сан Франсиско.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено