Открийте ни и в

Лайфстайл

Къща, обитавана от зли духове, сее смърт и пустее празна

Демоничната постройка е предизвикала зло и смърт на всичките си обитатели

публикувано

на

Къща, обитавана от зли духове, сее смърт и пустее празна
Демоничната къща в с. Цонево.

Всички сме гледали филми за къщи, обитавани от духове, независимо дали става въпрос за документални или игрални такива. Там не може да се живее, а малцината, осмелили се дори да влязат вътре, са преследвани от проклятия.

Само че тези филми винаги разказват за къщи в САЩ, Канада или някъде из Европа – спрямо националността на екипа, заснел лентата.

Истината обаче е, че и на родна българска земя има немалко такива къщи. Те не се различават по нищо от много изоставени други по българските села. Архитектурата им също не е нещо особено. Но тя е свързвана от мнозина

със страховити истории

Най-голямата измама в тв формат: Майор печели „Стани богат“, но завършва в ареста

Демонична къща е предизвикала зло и смърт за обитателите си. Според легендата на това място свещеници искали да изградят църква през 60-те години на миналия век. Дотогава във варненското село нямало построен никакъв божи храм.Тогавашната власт не разрешила и дала общинското место за дом на младо семейство.

Бижуто от Радомир: Българка блести сред търсачите на диаманти

Те построили къща в село Цонево и заживели в нея. Мъжът ходел на работа, а жената се грижела за дома и градината. После станала учителка. Но тогава се случило странно нещо. От стаите се чували призрачни шумове, стенания,

страховити вопли идвали и от мазето

Един ден те решили да отидат във Варна за някакво тържество с колата. Автомобилът им обаче загаснал точно на жп линията и младото семейство загинало, пометено от влака.

Бивша учителка по физкултура правила секс с ученик на бала му (СНИМКА)

По-късно къщата е закупена от селскостопански производители. Възрастното семейство не вярвало на приказки за призраци, демони и зли сили. Но един път, на полето, мъжът едва не паднал от движещия се трактор. Съпругата му пък си отрязала два пръста на лявата ръка с косачката. Те отдали това на лош късмет и продължили да живеят в страховития си дом. Докато на полето не ги връхлетяла изневиделица буря и после

мълния ги убила на място

Трето семейство се настанило, учителят се занимавал с окултни науки. Въпреки ритуалите, които направил, едва навършил 40 години и починал.

Последният обитател също бил намерен мъртъв, без да се разбере причината за това.

От тогава призрачната къща пустее и не може да бъде продадена. Но странни шумове се чуват вечер. Хората в селото се заключват, щом се мръкне, а майките не разрешават на децата си да играят по тъмно.

Селяните разказват, че много млади хора починали без причина, удавниците в местния язовир също не били малко. Въпреки че най-после има построена църква, злото от село Цонево още не си е отишло.

 


Хиляди черепи „гледат“ под земята в Парижките катакомби

Хиляди черепи „гледат“ под земята в Парижките катакомби

Катакомбите под френската столица Париж съдържат останките на 6 млн. души.

Едно от местата, което ви гарантира среща с призраци, са катакомбите под френската столица Париж. Те съдържат останките на шест милиона души, главно обезглавени войници, екзекутирани по време на Великата френска революция.

Ако това не е достатъчно страховито, костниците са една малка част от широка мрежа от тунели и пещери под Париж. През 1871 г. френски революционери са избити от група монархисти в една от подземните пещери. И до днес посетители свидетелстват, че стоновете им се чуват още в тунелите.

Злокобното място има и друга специфична особеност. В тъмното се вижда широка гама от цветове, които в миналото са били считани за душите на покойниците, но де факто представляват метанови изпарения.


Същество с блестящи очи убива в затвора „Алкатрас“

Същество с блестящи очи убива в затвора „Алкатрас“

Затворът „Алкатрас“ е обитаван от множество духове.

Най-строгият затвор в Щатите е обитаван от множество духове. Очевидци свидетелстват, че са видели призраците на трима затворници, които се опитали да избягат и са били застреляни на място от надзирателите.

Килия 14D е друго място в затвора, за което се носят легенди за привидения. Според разказите една вечер затворникът, който бил заключен там, крещял, че същество с блестящи очи се опитва да го убие. На другия ден

той бил намерен удушен

Говори се, че духът на самия Ал Капоне обитава празните килии на затвора

Сред най-интересните мистерии е тази на гайдаря от замъка в Единбург, Шотландия. Легендата разказва, че младият мъж е бил изпратен да проучи подземните тунели, тъй като бил и охрана в крепостта. Така и не се върнал, а разказите на посетителите свидетелстват, че неговата гайда се чува из целия замък.

Други туристи обясняват, че са забелязвали духове на колониалните затворници от Американската война за независимост и френски затворници от Седемгодишната война.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено