Открийте ни и в

България

К. Ангелов със забележка от зам.-шефа на НС, той му подари хапчета за успокоение

Десислава Атанасова и Георги Свиленски се скараха

публикувано

на

Искане на процедура по лично обяснение доведе до спор в пленарната зала. Това стана по време на дискусията за избор на единствения кандидат за управител на БНБ Любомир Каримански, предложен от ИТН. 

“Вземете го прочетете този правилник”, каза Тошко Йорданов от ИТН.

“Не познавате правилника и това го демонстрирате твърде дълго. Поисках думата за лично обяснение, защото съгласно чл. 54, народният представител има право на това до 2 мин., ако в пленарното заседание е засегнат по именно. Аз се почувствах засегната, защото г-н Свиленски се обърна към мен: “г-жо Атанасова на каква цена вие продавате гласовете на вашата парламентарна група, въпреки волята на вашия премиер””, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. 

Тя подчерта, че процедурата, която е поискала, но е допусната до лично обяснение без мотив. 

“На вас г-н председател ви желая: Щастлив петък, учете си правилника”, каза Атанасова. 

Водещият заседанието зам.-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов направи забележка на Атанасова и заяви: Познавам правилника и вероятно по-добре от вас. 

Последва и недоволство в залата. 

“Г-н Свиленски се обърна към вас, но не ви засягаше персонално, а като председател на ГЕРБ. На основани чл. 155 на Костадин Ангелов налагам забележка за проявяване на ежедневно неуважение по време на заседанието. Не веднъж съм ви призовавал да не подвиквате така: “Абе к’во правиш, как го правиш” и така нататък”, каза Иванов, а депутатите започнаха да ръкопляскат.

От своя страна депутатът от ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов заяви, че трябва да влезе в ролята си на експерт по медицина, след което даде хапчета на председателят на парламента Никола Минчев и поиска да се предадат на Мирослав Иванов.

“Знам, че снощи работихме до много късно и определено безсънието рефлектира в нормално психическо напрежение. Затова искам да помогна на зам.-председателя, като му дам едни таблетки, за да може спокойно да води заседанията и да не се опитва да заглушава гласа на опозицията. По отношение на приложената ми забележка, ще приложа всички процедури, заложени в правилника, за да я обжалвам. Моля успокойте вашия заместник, г-н Минчев”, каза Ангелов.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено