Открийте ни и в

България

Лаборатория за марихуана разбиха в Русенско, заловиха стока за над 1 млн. лв.

публикувано

на

сн.: МВР

Разкриха мащабна лаборатория за марихуана за повече от 1 млн. лв. в Русенско, съобщиха от полицията. Установени са 9 лица, над 140 килограма суха тревна маса, автомобили, комуникационна и компютърна техника, модерно оборудване за отглеждане на марихуана.

По случая се води досъдебно производство. Към настоящия момент осем от лицата са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Русе, за срок от 72 часа, като работата по документирането и доказването на престъпната дейност на лицата продължава.

На 17 и 18 декември служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализирано тактическо звено за бързи действия при ОД на МВР, под ръководството на Окръжна прокуратура-Русе, проведоха полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества.

В хода на операцията е извършена проверка на стопански двор на територията на село Новград, община Бяла. На място са установени 7 лица (от София област) в момент на събиране на зелена тревиста маса и приготовления за транспортиране.

В хода на извършените действия по разследването в две халета и административна постройка са открити 1743 саксии, цялостно изградена система за поливане, отопление и вентилация, както и над 140 килограма суха тревна маса, която при извършен полеви тест реагира на марихуана.

Иззети са ползвани от лицата 3 моторни превозни средства от марките „Рено“, „Мерцедес“ и БМВ, едно от които е товарен автомобил, предназначен за транспортиране с бидони на наркотика, както и множество документи, сочещи към фирми, свързани с покупки на части от оборудването.

Също така са намерени и приобщени като веществени доказателства голям брой телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка.

Впоследствие със съдействие на служители от ГДНП, СДВР и ОД на МВР-София са задържани още 2 лица, собственици на имота, като са извършени претърсвания на обитаваните от тях адреси и е иззет автомобил „Мерцедес“ и телефони.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено