Открийте ни и в

Войната в Украйна

Лавров: ЕС жертва интересите на своите граждани

Според руския външен министър Украйна е инструмент за възпиране на мирното развитие на Русия

публикувано

на

Лавров е готов да обсъди с Блинкън размяна на затворници

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини Европейския съюз, че жертва интересите на своите граждани, за да угоди на Съединените щати.

Според него Западът и най-вече Съединените щати използват Украйна, за да запазят господстващото си положение на световната политическа сцена:

“Украйна е инструмент за възпиране на мирното развитие на Руската федерация в контекста на курса към увековечаване на еднополюсния ред”, заяви първият дипломат на Кремъл.

По думите на Лавров Съединените щати дирижират процесите отвъд Океана и отслабват Европа, като освобождават пазарите й за американските стоки, технологии и военна продукция.

“Евросъюзът окончателно губи признаците си на самостоятелност и послушно се вписва в англосаксонските планове за утвърждаване на еднополюсния световен ред, жертвайки качеството на живот на европейците и техните коренни интереси в угода на Съединените щати”, посочва още той.

Според Лавров Европейският съюз все повече се слива с НАТО по въпросите на сигурността, а пактът от своя страна на все по-висок глас декларира глобалните си амбиции.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА