Открийте ни и в

Вашите пари

“Лего” ще инвестира 1 милиард долара в първия си завод в САЩ

Компанията обеща до края на десетилетието да се откаже от базираните на петрола пластмасови тухлички и да премине към по-устойчиви материали

публикувано

на

"Лего" ще инвестира 1 милиард долара в първия си завод в САЩ

Датският производител на играчки “Лего” ще инвестира над 1 милиард долара в първия си завод в САЩ, който освен това ще бъде въглеродно неутрален, предаде Ройтерс.
Заводът в Честърфилд, щата Вирджиния, ще има за цел да съкрати веригата за доставки в един от най-големите си пазари и да задоволи нарасналото търсене. Той ще бъде вторият в Северна Америка и седмият извън Дания. Миналата година компанията обяви разкриването на нов завод във Виетнам.

Инвестицията е в унисон със стратегията на “Лего” от последното десетилетие да произвежда там, където продава. “Нашите фабрики са разположени близо до нашите най-големи пазари, което съкращава пътя на готовата продукция”, казва главният оперативен директор Карстен Расмусен. “Това ни помага бързо да реагираме на промените в търсенето и да намалим въглеродния си отпечатък”.

“Лего” обеща до края на десетилетието да се откаже от базираните на петрола пластмасови тухлички и да премине към по-устойчиви материали. Фабриката в Честърфилд трябва да заработи през втората половина на 2025 г. и да наеме над 1750 служители. Досега американският пазар е снабдяван от завод на “Лего” в Мексико”. В САЩ датската компания разполага с около 100 магазина, в които работят 2600 души.

През миналата година “Лего” регистрира растеж на продажбите от 27 на сто до 55,3 милиарда датски крони (7,8 милиарда долара). Ежегодно компанията произвежда около 100 милиарда “тухлички” и осигурява работа на 24 000 души по целия свят.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА