Открийте ни и в

България

Логото на Слави откраднато от украинска партия

публикувано

на

Логото на новоучредената партия на Слави Трифонов „Няма такава държава“ се оказа откраднато. Това се вижда от публикация на журналиста Васко Мавриков в профила му във Facebook.

Той сравнява логото на „Няма такава държава“ с логото на „Гражданска позиция“ от Украйна, която е регистрирана на 24 март 2005-а година.

Логото също може да се окаже и пречка за регистрацията на новата партия, защото съдържа българското знаме. А в  закона за политическите партии пише, че „политическите партии не могат да използват в своите символи герба или знамето на Република България”.

"Няма такава държава" на Слави може да има проблеми с регистрацията си

Това не е първият скандал около партията на Трифонов, която беше учредена едва в събота. Още същият ден медиите се оплакаха от това, че не са били допуснати до събитието, а изявлението е било под формата на заснето видео от залата, до която достъп имали само делегатите. Те пък трябвало да си заключат мобилните телефони в специални сейфове преди да влязат в залата.

След това пък се появиха мнения, че съдът няма как да регистрира партия с името „Няма такава държава“. Едното от тях беше на проф. Огнян Герджиков.

Зaкoнът нe пoзвoлявa пaртия дa урoнвa дoбрoтo имe и прecтиж нa държaвнocттa. A нaрушeниe нa тoвa изиcквaнe ce cъдържa oщe в имeтo нa caмaтa пaртия “Нямa тaкaвa държaвa”. Това заяви проф. Герджиков ден след учредяването на партията. Това стана за 15 минути, вратите на Рейнбоу плаза бяха затворени, а шоуменът влезе през задния вход, за да не отговаря на въпроси.

Слави на учредяването на партията: Борисов не спира да се излага (ВИДЕО)

“Позволявам си да коментирам изказване на професор Огнян Герджиков, само защото е бивш председател на Народното събрание и бивш министър-председател. Освен това е и преподавател по право в Софийския Университет. И като такъв, би следвало да познава закона по-добре от всички нас. Вчера професор Герджиков заяви: “… зaкoнът нe пoзвoлявa пaртия дa урoнвa дoбрoтo имe и прecтиж нa държaвнocттa. A нaрушeниe нa тoвa изиcквaнe ce cъдържa oщe в имeтo нa caмaтa пaртия “Нямa тaкaвa държaвa””, написа във “Фейсбук” Слави.

Слави Трифонов учреди „Няма такава държава“ за 20 минути (СНИМКИ)

“Малко факти. Първо: Няма закон в България, който да има такъв текст, какъвто импровизирано посочва професорът. Второ: В член 4-ти от Закона за политическите партии пише следното: “Организацията и дейността на политическите партии се осъществяват въз основа на Конституцията, законите и в съответствие с техните устави”, пише още Слави и цитира членове от Конституцията, като завършва “В крайна сметка, твърдението “Няма такава държава” не отговаря на въпроса “каква?” Каква “такава” държава няма? Отговорът на този въпрос оставям на вас. Защото, в крайна сметка, държавата е такава, каквато си я направим”.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА