Открийте ни и в

САЩ

Лори Лайтфут представи бюджет без вдигане на данъка върху собствеността

В изявление от миналата седмица кметът каза, че приходите на града превишават очакваните и няма нужда от вдигане на данъци

публикувано

на

Лори Лайтфут представи бюджет без вдигане на данъка върху собствеността

Кметът на Чикаго Лори Лайтфут представи новия бюджет на града на специална сесия на градския съвет в понеделник. Проектобюджетът е за 16 милиарда долара и в него има много нови разходи, но, както бе обещано, няма повишаване на данък собственост.

В изявление от миналата седмица кметът каза, че приходите на града превишават очакваните и няма нужда от вдигане на данъци. По думите й приходите са с около 260 млн. долара над предвижданията поради невероятното възстановяване на икономиката, както самата тя се изрази.

Лайтфут подчерта, че новият бюджетен план не само ще постави в ред нещата на хазната, но и ще продължи с инвестициите в хората и бизнеса в следпандемичната обстановка.

Париж: Санкциите на Запада работят и задушават Русия

Очаквано проектобюджетът на Лайтфут породи смесени реакции у двама градски съветници, които се надяват да я заместят на поста й.

“Това са фиктивни 16 милиарда, за които днес чухме днес, и това е предназначено да вдъхновява, за да бъде тя преизбрана” – каза съветник Рей Лопес, 15 район, който се състезава за кметското кресло.

“Знаете ли, някой би казал, че това ще прозвучи политизирано, но, честно казано, мисля, че хората от Чикаго имат нужда малко да си отдъхнат” – каза съветник  София Кинг, 4 район, също кандидат за кмет.

Асен Василев: Ясно е, гражданите предпочитат начина на управление на ГЕРБ

Бюджетът предвижда нови разходи, включително допълнителни 100 млн. долара за обществена безопасност, 200 млн. за справяне с бездомността, 3 милиона в подкрепа на услугите за аборт и 5 милиона помощ за мигрантите, докарване в автобуси в Чикаго.

Лайтфут обяви и изненадващото предложение да бъда отделени настрана 242 млн. долара за предплащане на пенсионните задължения на града.

Бюджетът създаде добро първо впечатление в групата за бюджетен контрол. Лорънс Мсол, председател на Civic Federation, коментира, че “на пръв поглед този бюджет е доста добра новина”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено