Според бизнес изданието Forbes, което следи и публикува данни за имотното състояние на най-богатите хора в света, Робин Фенти, известно под сценичното име Риана, е вече милиардер, и то прехвърлила милиарда с доста. 33-годишната звезда притежава състояние от 1,7 милиарда долара, което я прави най-богатата жена музикант и втората по богатство в сферата на забавленията след Опра Уинфри.

„Лошото момиче“ от Барбадос не е издавало албум от 2016 година, а посвещава времето си на изграждане на своята бизнес империя си чрез линията гримове Fenty Beauty и марката бельо Savage x Fenty.

Според Forbes линията Fenty Beauty сама струва 2,8 млрд. долара. През 2018 година марката е генерирала над 550 милиона долара приходи, докарвайки повече пари от конкурентните марки на Ким Кардашиан, Кайли Дженър и Джесика Алба.

Един от ключовете за обяснение на успеха на марката на Риана е прекрачването на европейския модел на често нереалистични стандарти за красота и създаване на продукти за жени от всякакви размери, форма и нюанси на кожата, смятат експерти.

пише,че Риана има 30% от Savage x Fenty, която е добавила още 115 милиона долара към пазарната си оценка през февруари и се оценява на стойност около 1 милиард. Инвеститори в това предприятие са още рапърът Jay Z и изпълнителният директор на LVMH Бернар Арно, който наскоро пак измести Джеф Безос от върха в класацията на най-богатите в света.