Открийте ни и в

България

„Луксозна сграда с мебели“: Двама министри не откриха газ в интерконектора с Гърция

Ние днес газ не открихме в интерконектора. Открихме неприключили строителни работи, каза Алексиев

публикувано

на

„Луксозна сграда с мебели“: Двама министри не откриха газ в интерконектора

Служебните министри на регионалното развитие Иван Шишков и на транспорта Христо Алексиев провериха строителството на газовата връзка с Гърция.

„Ние днес газ не открихме в интерконектора. Открихме неприключили строителни работи. Но правим всичко възможно това в най-ускорени срокове да бъде факт”, каза Алексиев.

Интерконекторът с Гърция още не е влязъл в експлоатация и по него не се доставя природен газ. В края на юни по трасето бяха проведени успешни тестове с пренос на природен газ. При откриването Кирил Петков каза, че „завъртяхме крана. Вече в тези тръби има газ, налягането е високо”.

Служебното правителство и членовете на правителството на Кирил Петков водят спор на какъв етап е изграждането на газовата връзка с Гърция

и кога може да влезе в експлоатация.

Тийнейджърка уби малката си сестра, докато опитваше да я успокои с възглавница на главата

Бившият премиер Кирил Петков и гръцкият премиер Кириакос Мицотакис откриха газовия интерконектор в началото на юли.

Тогава от Министерския съвет съобщиха, че линейната част на газопровода е изпълнена изцяло.

„Този обект изглежда като една луксозна сграда с мебели, до която няма ток и няма хубав достъп до нея“, каза служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков.

Той каза, че държавата започва всеки ден да проверява обекта и цялата документация.

„Завършването на интерконтектора с Гърция е приоритет на служебното правителство и на кризисния щаб“, каза Христо Алексиев. По думите му „държавата е мобилизирана и ще помогне на строителя да приключи този обект“ до началото на отоплителния сезон.

Българската криптокралица Ружа Игнатова завлякла и Ел Чапо?

Във вторник служебният енергиен министър Росен Христов за пръв път публично допусна възможността България да поднови доставките от “Газпром”. Той каза, че приоритетът е търсене на алтернативни доставки. И след това съобщи, че е поискал отсрочка за подписване на договор точно за такива доставки.

В сряда „Булгаргаз“ обяви търг за доставки на втечнен природен газ. До 18 август ще се търсят общо 5.5 млн. МВтч или около 550 млн. куб. м суровина за периода октомври, ноември и декември 2022 г. с място за разтоварване – гръцкия терминал за регазификация Ревитуса.

„Булгаргаз“ обяви търг за купуване на втечнен газ

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено