Открийте ни и в

Интересно

Лъв нападна спящ мъж, но получи юмрук в муцуната

Мъжът се събудил и видял над себе си надвесено лъвското лице

публикувано

на

В Ботсвана възрастен лъв нападнал спящ изследовател. За да избяга, мъжът трябвало да удари звяра в муцуната.

Инцидентът е станал в началото на декември в делтата на Окаванго, където експедицията на Wild Bird Trust била разположила лагер за опазване на птиците. Хищникът се прокраднал до палатката, където 32-годишният Гоц Нийф спял, и се опитал да влезе вътре.

Мъжът се събудил и видял над себе си надвесено лъвското лице.

„Не знаех какво става навън и започнах да викам за помощ, а след това с всички сили ударих звяра в носа с юмрук“, спомня си Ниф. “Тогава той ме нападна и започна да се опитва да ме ухапе и да ме удари с лапата си.”

Нападнатият 32-годишен Гоц Нийф Сн.: Ботсвана Тръст за диви птици

46-годишният Райнер фон Брандис побързал да помогне на другаря си. Започнал да хвърля пръчки и слонски екскременти по хищника, а след това го ударил с парче дърво. След това друг участник в експедицията се включил в битката. Томалец Сетлабоша хвърлил светлинна граната по звяра и след това се опитал да го прегази с джипа си. Едва след това лъвът е избягал. Атаката продължила около пет минути.

След инцидента ръката на Ниф е счупена, а кожата му е покрита с дълбоки драскотини от ноктите. Зъбите на хищника са оставили 16 прободни рани по тялото му.

За да стигне до най-близката болница в град Маун, той и другарите му трябвало да преодолеят 80 километра, което им отнело три часа.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено