Открийте ни и в

СВЯТ

Любовница и лукс за милиони: Тайният живот на Сергей Лавров

Фондът на опозиционера Алексей Навални със скандални разкрития за руския дипломат №1

публикувано

на

Сергей Лавров Сн.: БТА

Чести пътувания в чужбина, луксозни почивки и скъпи подаръци. Това е скритият живот на външния министър на Русия Сергей Лавров според разследване на фонда на дисидента Алексей Навални.

„Путин му се възхищава и го поставя начело на листата на „Единна Русия“ за Държавната дума. За да могат избирателите да видят името му и да си помислят – „оооо, искам такъв депутат, непременно ще гласувам за „Единна Русия“. Във всички социологически проучвания Лавров е по-популярен от самия Путин. Той е свръхпопулярен и руснаците му се доверяват. Но напразно“, започва разкритието за скрития живот на Лавров.

„На обществени места Лавров е порядъчен семеен мъж с 50-годишен брак, скромен служител, който живее доста бедно за стандартите на Обединена Русия. Традиционни ценности, консерватизъм, скрупули. А всъщност през цялото време има тайно второ семейство, любовница, скъпи коли и луксозни недвижими имоти в Москва, Подмосковието и Лондон.

Всъщност не е правилно да се каже, че е тайна любовница или нещо подобно. Това е съвсем истинско семейство. От официалната съпруга на Лавров има само една стара снимка в интернет и една фалшива декларация, която той подава всяка година и по някаква причина я вписва в нея.

За сметка на това

до него винаги е Светлана Полякова

Източник от Министерството на външните работи заяви пред журналисти, че всички в Министерството на външните работи знаят, че именно тази жена е съпруга на Лавров и е почти най-влиятелният човек във външното министерство. Тя може да уволни всеки, когото не харесва. Посещава официални събития и придружава Лавров, когато той се среща с Путин.

Светлана Полякова, любовницата на Лавров. Сн.: navalny.com

И, разбира се, тя е много, много богата. Безработната по документи жена има апартамент от 260 кв. м на улица „Пречистенка“. Струва почти 700 милиона рубли“, разказва фондът.

Нейна съседка е майката на любимата на Путин Любов Михайловна Кабаева, която има абсолютно същия апартамент в същата къща, пише ClubZ. Приятелката на Лавров притежава вила в предградията. И цял автомобилен парк, включително мерцедес за 20 милиона рубли – Mercedes-Maybach GLS 600, регистриран на майката на Полякова.

Част от автопарка на Лавров, сред който има и мерцедес за 20 млн. рубли. Сн.: navalny.com

Дъщеря й живее в Лондон в апартамент в елитен район, който е купила на 21-годишна възраст за 4,4 милиона паунда.

Преди две седмици радио „Свобода“ публикува разследване на скандалния депутат от ЛДПР Леонид Слуцки – човек, който е обвинен от много журналистки в тормоз, но не е наказван за това.

Слуцки притежава скъпа вила в Турция и почива в нея, отивайки до там със собствената си яхта „Saluzi“.

Местен блогър, който следи морските съдове в турските териториални води, пише в Туитър, че на яхтата е почивал не кой да е, а външният министър Лавров.

Проверка на фонда доказва твърденията:

„На 26 юли тази година яхтата напуска пристанището на Яликавак, което е градче недалеч от Бодрум. На 1 и 2 август тя спира в близост до вилата на Леонид Слуцки. На 6 август яхтата се връща в Бодрум. Салузи и нейните гости плават общо 11 дни. Сега трябва да разберем къде е бил Лавров по това време. Новинарските доклади сочат, че той е бил там, на работа.

На 28 юли Лавров изпраща поздрави на участниците във Форума на младите дипломати на Организацията за ислямско сътрудничество. На 29 юли Лавров изпраща поздрави на участниците в 12-ата Международна икономическа среща на върха Русия-Ислямски свят. На 30 юли, няма да повярвате, Лавров отново изпраща поздравления. Този път към участниците в Международния младежки форум на руските сънародници. На 4 август Лавров дава интервю за вестник „Московский комсомолец“. В полунощ от 31 юли до 1 август на уебсайта на Министерството на външните работи се публикува видеопоздрав на Лавров за Деня на железопътния работник.

Поздравяването на местните железопътни работници е много важна част от работата на министъра на външните работи. Но, забележете, че новините за Лавров са или поздравления към участниците в някои форуми, или текстово интервю. И има само един видеоклип за железопътните работници. Ето го седнал, жив, със знамена на заден план и нарисувана сградата на Министерството на външните работи.

Във видеото не се чува шумът на вълните и крясъците на чайките, така че това очевидно не е яхта.

Изтегляме този видеоклип за всеки случай и преглеждаме метаданните. Ето и датата на създаване на видеото – 22 юли.

 Пуснат е обаче седмица по-късно

 Това е любимият трик на Путин, предназначен за доверчивите зрители на федералните канали. Предварително записвате десет различни видеоклипа: един с един губернатор, един с друг губернатор, един с министър, един с охранител. И след това ги пускате постепенно в новините. Сякаш са пресни и са се случили днес. И можете да заминете за един месец. Всички ще си мислят, че сте на работа.

Това обаче все още не е пълно доказателство, че Лавров наистина е бил на кораба. Лавров е много затворен човек, не ползва социалните мрежи и досега никой не го е снимал в неформална обстановка на улицата.

Сградата на улица „Пречистенка“, в която е апартаментът на Светлана. Сн.: navalny.com

Но доведената му дъщеря Полина Полякова има Instagram. В него Полина пуска видео от същия курорт, в който Слуцки има вила. След това виждаме Полина на яхта.

Тоест до тук имаме твърдение от турски блогър, че Лавров е бил на тази яхта. Установихме, че доведената дъщеря със сигурност е била на нея, но ни липсва друг гост. Къде е самата дама на сърцето на Лавров, Светлана Полякова?

На 26 юли наетият от Светлана Полякова бизнес самолет Falcon 7X лети от Москва до летище Милаш-Бодрум.

Същата вечер „Saluzi“ отплава от район, в близост до летището на Бодрум. На 6 август акостира пак там и семейство Лавров се връща в Москва от същото летище.

Яхтата, на която турски блогър твърди, че е почивал Лавров. Сн.: navalny.com

Турската ваканция на министъра и неговото тайно семейство може да се счита за доказана. Остава само да добавим, че наемът на тази конкретна яхта струва 480 000 долара на седмица, твърдят от фонда

Това означава, че 11-дневната почивка на министъра и семейството му струва 754 000 долара. 55 милиона рубли. За 11 дни. Това е цялата заплата на Лавров за последните седем години, уточняват разследващите.

Кой е платил за тази ваканция?

„Припомняме, че Светлана Полякова е просто любимата на Лавров – НЕ е служител на Министерството на външните работи, НЕ е официално лице и по същество е никой. Въпреки това тя пътува на обществени разноски с Лавров при всички официални бизнес пътувания. Очевидно министърът просто не може да работи без нея. Тя му е нужна в Адис Абеба, в Париж, невъзможно е да отиде на конференцията по сигурността в Мюнхен без нея“, пише фондът и пуска снимки от списъка на придружаващите Лавров лица на всички изброени официални негови пътувания.

Светлана Полякова е използвала служебния самолет на Лавров като свой собствен 60 пъти през последните седем години. Ето кои са нейните „командировки“: Франция, Етиопия, Австрия, Турция, Италия, Германия, Монголия, ОАЕ, Кувейт, Катар, САЩ, Швейцария, Япония, Сингапур, Португалия, Алжир, Тунис, Виетнам, Китай, Словакия, Гърция, Азербайджан.

Когато пътува с Лавров, тя обикновено посочва, че това не са туристически пътувания, а по-скоро „бизнес пътувания в дипломатическа мисия“.

Като цяло Светлана Полякова се занимава със съвсем други неща, далеч от дипломацията. Тя е актриса. Полякова е регистрирана като индивидуален предприемач.

ДОБРЕ. Лавров води любовницата си на бизнес пътувания. Доказано. Но не само нея, а и дъщеря й. От 19 до 21 март 2017 г. дъщерята лети с Лавров до Япония. Лавров и Шойгу се срещнаха с японските си колеги там. А Полина просто се забавляваше и се разхождаше из Токио.

Майката на любимата на Лавров също лети със специален полет на външното министерство. Тоест неофициалната му тъща. Тя е на 73 години. Тамара Полякова лети с Лавров до Хамбург през декември 2016 г., където Лавров разговаря с държавния секретар на САЩ Джон Кери. А през декември 2017 г. тя лети с Лавров до Виена. Там той се среща с президента на Австрия. А през февруари 2020 г. тя пътува с Лавров за 56-ата Мюнхенска конференция. И навсякъде 73-годишната свекърва на Лавров посочва целта на пътуването като „бизнес пътуване“, разкрива фондът.

„Оставихме най-доброто за накрая. Откритие, за което Лавров не просто трябва да бъде дисквалифициран от изборите, а да бъде вкаран в затвора.

Лавров и семейството му са на заплата при олигарха Дерипаска от години. Той плаща за ваканциите им. Те летят с неговите самолети. Те плават с яхтата му и живеят в къщите му.

От записите на полетите на семейство Лавров научихме, че второто семейство на Сергей Лавров буквално използва самолетите на Дерипаска като свои собствени.

Когато разследвахме Дерипаска, си помислихме: защо един човек, дори олигарх, се нуждае от три еднакви частни самолета? Какво прави той с тях? Най-накрая разбрахме! Той просто ги използва, за да

 

превозва семейството на Лавров

 

и други служители по света. Като такси.

Светлана е летяла със самолетите на Дерипаска до Сардиния през 2014, 2016 и 2017 г., до Черна гора през 2015 г., до Австрия, за да отпразнува новата 2016 г., до германските Карлсруе и Хановер също през 2016 г. Майка й също лети със самолета на Дерипаска, той я е водил в Германия. В същия списък е и малолетната племенница на Лавров – Валерия Полякова. Тя и майка й са летели със самолетите на Дерипаска до Сардиния, Австрия и Норвегия…

Няма нужда от хипотези, догадки или теории. Достатъчно е да отворите новините и всичко е очевидно. Министър Лавров е личен лобист на олигарха Дерипаска. Лавров използва публичната си длъжност, позицията си на външен министър, за да решава проблемите на Дерипаска. За да помогне на бизнеса му. И лично към него.

Лавров се е постарал да помогне на Дерипаска да получи американска виза. Той лично пише писма до лобисти, в които ги моли да помогнат на Дерипаска с каквото могат. В едно такова писмо той нарича Дерипаска „изключителен бизнес лидер, който е двигател на руската и световната икономика“. Е, а също така, както разбрахме, служи като „двигател“ за луксозния живот на семейството на руския външен министър.

Когато компанията на Дерипаска влезе в конфликт с властите в Гвинея, където има производство на боксит и алуминий, Лавров побърза да зададе въпроси там. Възползвайки се от статута си, той се среща лично с президента на Гвинея и реши всички проблеми на Дерипаска.

Дерипаска има бизнес интереси и в Ямайка, където Лавров отново се грижи за него. Той получава преференциално третиране за добива на алуминий от Rusal. Така че министърът може с пълно спокойствие да използва частните самолети на Дерипаска.

Когато западните страни налагат санкции на Дерипаска, Лавров от все сърце се впуска в защита на своя благодетел. Министерството на външните работи с всички сили се нахвърля върху шведска компания, отказала да доставя части на GAZ Group на Дерипаска. А Лавров нарече американските санкции срещу Дерипаска „русофобия“ и „геноцид“. Лавров е готов да започне световна война от името на спонсора на семейството си, като превърне всички руснаци в заложници на интересите на Дерипаска“, пише още фондът.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Наука

Астрономи видяха за първи път планета извън нашата галактика

Планета с размерите на Сатурн, открита от рентгеновия телескоп „Чандра“ на NASA, е в галактиката Месие 51. Тя се намира на около 28 милиона светлинни години от Млечния път, предаБТА.

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Астрономи откриха за първи път планета извън нашата галактика, предаде BBC.
Почти 5000 „екзопланети“ – светове, обикалящи около звезди отвъд Слънцето – са открити досега, но всички те са разположени в галактиката Млечния път.

Планета с размерите на Сатурн, открита от рентгеновия телескоп „Чандра“ на НАСА, е в галактиката Месие 51. Тя се намира на около 28 милиона светлинни години от Млечния път, предаБТА.

Откритието на учени от центъра по астрофизика „Харвард-Смитсониън“ се основава на т.нар. транзити, при които преминаването на планета пред звезда блокира част от нейната светлина и води до характерен спад в яркостта, който може да бъде установен от телескопи.

Тази обща техника вече е използвана за откриване на хиляди екзопланети.
Астрономите я прилагат, за да открият кандидата за екзопланета в двоична система, наречена M51-ULS-1.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

СВЯТ

Задържаха българи в мащабна акция срещу даркнета

Операцията е на европейската полицейска служба Европол

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

При глобална операция срещу незаконната търговия в даркнета – нелегалната „тъмна страна“ на световната мрежа, са задържани близо 150 заподозрени.

Това съобщи във вторник европейската полицейска служба Европол със седалище в Хага.

„Операцията с кодово име „Dark HunTOR“ представляваше поредица от отделни, но допълващи се акции в Австралия, България, Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Швейцария, Обединеното кралство и САЩ“, уточни Европол.

Данните на над 1,5 млрд. Facebook потребители се продават в даркнет

Според публикациите в нидерландските медии има задържани 65 американски граждани, 47 германци, 24-ма британци и малък брой нидерландци, французи, швейцарци и българи.

Европол отказва да коментира информацията в подробности, но потвърди за няколко големи агенции, че са арестувани близо 150 души. Предстои пресконференция по темата по-късно във вторник. 

Според данните операцията е насочена основно срещу търгуващи чрез конкретни платформи в „тъмния интернет“, а не (както е обичайно при предишни операции) срещу хората, които ги поддържат.

Конфискувани са и активи за 26.7 млн. евро – в брой или като криптовалути – заедно с 45 оръжия и 234 килограма наркотици (включително 25 хил. хапчета екстази).

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

СВЯТ

Лаура Кьовеши назначи още четирима делегирани прокурори от България

Все още не са ясни имената на прокурорите

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: БТА

Европейската прокуратура назначи още четирима от предложените за делегирани прокурори от България, съобщи БНР. 

От прокуратурата засега не споменават имена, само уточняват, че те ще бъдат оповестени на сайта й през следващите дни.

В средата на септември прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет определи съдията от Специализирания наказателен съд Елена Попова, прокурорите от Софийската градска прокуратура Виктор Тарчев, Станислав Стойков и Анна Алексова и заместник-ръководителите на окръжните прокуратури на Перник – Анита Джамалова, и на Кюстендил – Ивайло Илиев, за делегирани прокурори на европейската прокуратура.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА