Съдът в Брадфорд, Великобритания, е изправен пред ужасяващ и труден за проумяване случа. 20-годишната Франки Смит и 28-годишната й любовница Савана Брокхил са обвинени, че буквално са размазали 16-месецната дъщеричка на Смит, Стар Хобсън.

Уврежданията на детето са ужасяващи – пробита важна вена, свързана със сърцето, счупвания на костите, превивани на черния дроб, разкъсвания в червата, наранявания по белите дробове и панкреаса.

Детето е претърпяло сериозна загуба на кръв. При идването на парамедиците то е било бледо и безжизнено. Откарано и по въздух в болница, но почина.

След предполагаемото размазване от бой на бебето, двете жени са изчакали цели 15 минути, преди да повикат помощ. Те искали по телефона инструкции как да помогнат на бебе в шок.

В съда прокурорът Алистър Макдоналд подчерта, че нараняванията на детето са били такива, че никога не е имало реален шанс да бъде спасено.

При разпита от полицията двете интимни приятелки заявили, че описаните наранявания са били причинени от някакво двегодишно дете.

Прокурорът нарече това „абсурд“.

Обвинението поддържа, че бебето е умишлено пребито и като минимум побоят над него е умишлен и имал за цел да нанесе контузии. Съдебният лекар обаче откри и стари белези от малтертиране. Едно от тях е старо счупване на пищяла, причинено от неестествено извиване.

Пред съда бяха показани и сърцераздиретелни кадри как майката крещи на Стар и я наказва с лице към стената. Брокхил пък я е вдигала за шията и я хвърляла на леглото, научи съдът.

Двете жени отричат убийството, както и обвинението в причиняване и или допускани на смъртта на дете. Делото продължава.