Открийте ни и в

САЩ

Майка съди TikTok – дъщеря й починала след опасно предизвикателство в мрежата

Дъщерята на Тауаина Андерсън – Найла, почина през декември, след като взе участие в приключението да задържат дъха си, докато припадне

публикувано

на

Русия глоби TikTok за отказ да изтрие ЛГБТ съдържание

Майката на 10-годишно момиче съди TikTok и неговата компания-майка ByteDance по обвинение, че дъщеря й е починала, след като е последвала опасно предизвикателство, наречено „Blackout Challenge“.

Дъщерята на Тауаина Андерсън – Найла, почина през декември, след като взе участие в приключението, което насърчава потребителите на социалната мрежа да се опитват да задържат дъха си, докато припаднат. Делото е заведено в Окръжния съд на Пенсилвания в САЩ.

6-годишно дете от Бургас се бори за живота си след TikTok предизвикателство

Андерсън открива дъщеря си припаднала на 7 декември и я откарва по спешност в болница. На 12 декември детето умира от нанесените поражения.

Майката обвинява TikTok и компанията-майка в небрежност и в „дефектен дизайн“, обвинявайки алгоритмите на платформата, показали опасното предизвикателство на малко дете. Интерфейсът на TikTok автоматично предлага видео на потребителите, докато превъртат основната емисия на приложението.

През последните години социалните медии се превърнаха в източник на така наречените предизвикателства, които могат да бъдат опасни за потребителите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено