Открийте ни и в

САЩ

Майкъл Блумбърг дари  1,8 милиарда долара на университета “Джон Хопкинс”

публикувано

на

Бившият кмет на Ню Йорк и бивш кандидат-президент, милиардерът Майкъл Блумбърг дари 1,8 милиарда долара на университета “Джон Хопкинс”. Това е най-голямото дарение, правено някога на учебно заведение в САЩ.

В статия във в. “Ню Йорк таймс” 76-годишният Блумбърг, заяви, че е направил това дарение с цел да се разшири приема в университета на талантливи млади хора с ограничени финансови възможности.

“Всички университети, с малки изключения, при разглеждането на кандидат студентските документи обръщат внимание на способността на постъпващия да плати. В резултат на това кандидатите с висока успеваемост от семейства с ниски или средни доходи редовно срещат отказ, за да се запазят места за студенти от семейства с високи доходи”, посочи Блумбърг, който се е дипломирал в същия университет през 1964 година.

Ръководството на “Джон Хопкинс” заяви, че щедрото дарение ще позволи да се финансират програми за помощ и стипендии за отлични студенти с ниски и средни доходи.

“Америка е най-добре, когато възнаграждава хората на базата на качеството на тяхната работа, е не на размера на портфейла им”, заяви Блумбърг.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено