Открийте ни и в

Интересно

„Майсторите на комедията“ със специален бонус за българите на турнето в САЩ и Канада (ВИДЕО)

публикувано

на

„Стар съм, моряче, имам идеал – да ме срещна гадже точно в Монреал.“ Това е първата шега, която импровизира легендарният Георги Мамалев по повод предстоящото турне на „Майсторите на комедията“ в САЩ и Канада. Запитан коя му е възрастовата група, той каза: „Ще отговоря много простичко: дядо хаджия не е махнаджия. Като гледаш морето, като гледаш тази морска фланелка, за какви години говориш? Отворени сме за всякакви сражения. Не само в Монреал, ще бъдем в Торонто, във Ванкувър. Това е в Канада.“ Мамалев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров идват през октомври на турне в САЩ и Канада с “Майсторите на комедията” – спектакъл, който събира най-добрите скечове и песни от “Ку-ку”, “Каналето” и НЛО.

Въпреки постоянните шеги Мамалев обаче изтъкна, че не иска хората да смятат, че актьорите се отнасят несериозно към работата си.

„Да не кажат сега хората: „Гледай го тоя, не е тръгнал да върши работа!“ Хора, ние тук се шегуваме, но имаме много хубав спектакъл, много смешен. Раздаваме се в него и много се радваме“, допълни той.

С Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев се познават от дълги години.

„Работихме много активно в „Шоуто на Канала“. В един момент решихме заедно, че най-добрите неща от „Ку-ку“, от „Каналето“ и от НЛО ще ги съберем в едно, като направим хуморът да е актуален, съвременен, да бъде много сатирично, с много ирония към ЕС, към Америка, към България.

Комбинираме го с хубавите, красивите песни, които сме създали през годините

И се получи „Майсторите на комедията“, обясни Камен Воденичаров.

Турнето на "Майсторите на комедията" - дати, билети, инфо

Мамалев разказа, че Токмакчиев и Камен заедно с Марта Вачкова преди време го поканили за едно представление в Лондон. „Там изнесохме едно чудесно шоу на Оксфорд стрийт в една зала. Тогава се усетихме, тогава тръгнаха нашите неща“, каза той.

Версията на Тончо Токмакчиев обаче е малко по-различна.

„Когато стартира „Шоуто на Канала“, бате Жоро беше поканен от екипа и тогава започнахме да снимаме, да работим, оттам тръгна.“ Тримата обаче непрекъснато отлагали идеята за подобно на „Майсторите на комедията“ шоу. „В един момент, когато дойде тази покана за Лондон, ние нямаше накъде да мърдаме“, каза Токмакчиев.

Тримата се събрали в Созопол през август, за да отпразнуват рождения ден на съпругата на Мамалев Ели.

„Ако говорим за Созопол, ние тук с Ели бяхме гаджета, когато снимахме „Оркестър без име“. Аз изглеждах малко по-различно, но неособено (смее се). Още оттогава много си обичаме Созопол.  Покрай нас и децата заобичаха Созопол. И моите приятели много обичат Созопол. Имаме повод да се съберем“, каза Мамалев.

На тръгване към Созопол обаче той си забравил багажа и се наложило Токмакчиев да му го вземе.

„Това е човекът, който винаги като има напрежение, като пътуваме и сме на турне, като му чукна и му викна: „Бате Жоро!“, той ми вика: „Моля ти се, не ме притеснявай, оправям си багажчето.“ И вчера ми звъни, след като тръгнаха. Вече са към Пловдив и ми казва: „Тоняци, забравих си багажчето.“ Отидох, майка му отвори, взех му багажчето, което той беше приготвил стриктно и беше си го сложил в килерчето. И му го донесох“, разказа Токмакчиев.

Мамалев призна, че съпругата му Ели е търпелива.

„Ама то вече и няма накъде. И при нея изборът се стесни. Няма хора за кастинг много. Но да не говорим, защото за всеки влак си има пътници“, каза Мамалев.

Запитан дали може да се окаже неприятно изненадан, той отговори, че не е сигурно, че ще е неприятно. И разказа анекдот: „Мъж и жена си говорят. Жената казва – нещо напоследък скучна стана нашата връзка. Ако започнем да си изневеряваме, може да стане хубаво. Мъжът – не, няма да пробваме, пробвал съм, не става.“

Тончо Токмакчиев разказа, че в спектакъла „Майсторите на комедията“ има песни от „Ку-ку“, „Каналето“, НЛО, както и нови парчета.

„Ще има специален бонус за нашите зрители от Щатите и Канада. Ще направим един допълнителен блок с още няколко песни“, каза Токмакчиев.

Воденичаров го допълни, че

представлението е пародия на тв предаване

„Хората в залата са като хората, които наблюдават всяко едно тв шоу.  В това тв шоу има различни водещи. Идват различни персонажи, различни герои. От страната и от чужбина“, каза Воденичаров.

Мамалев изтъкна, че скечовете са великолепни.

„Това са нашите образи, които ние сме изграждали и които хората харесват. Говорим за съвременните проблеми. Този спектакъл се променя постоянно. Създаден е така, че да можем да импровизираме“, каза Токмакчиев.

Запитан дали ще има шеги за Доналд Тръмп, той отговори: „Чакай да стъпим първо в Америка.“

Според Мамалев винаги ще има носталгия по тези скечове и песни. А хората в САЩ се смеят на същото, на което се смеят и тези в България.

„Не сме привърженици на просташкия хумор. Нашият хумор е много хубав, злободневен, битов, говорим за живота. Един от героите казва – мене ме лекуваха 8 лекари и въпреки това оживях“, каза Мамалев.

За последно той е бил в САЩ преди 7 години, но се обърка, като посочи 1912 г. вместо 2012 г. И веднага го обърна на шега:

„Титаник“ потъна, аз с плуване продължих.“

Воденичаров изтъкна, че това турне ще им даде възможност да бъдат на места, на които не са били.

„Аз например ще посетя за пръв път Сан Франциско, Лас Вегас, Чикаго. Особено в Чикаго с тази голяма българска диаспора ще направим празник и ще си напълним душите взаимно“, призова Воденичаров.

Токмакчиев го допълни, че в Чикаго живее „един Бургас“ или „една Варна“.

Тримата пожелаха на българите в САЩ и Канада здраве, много да им върви, да носят в сърцата си България и да дойдат на спектаклите им. А специално в Канада ще изпълнят известната песен: „Ех, Канада, ще продам червената си лада“, макар че нещата вече са се променили и вече не са нужни визи за българите за там поне.

 

Турнето на „Майсторите на комедията“ в Канада и САЩ в дати:

  • 27 септември, петък – Монреал
  • 28 септември, събота – Торонто
  • 29 септември, неделя – Атланта
  • 5 октомври, събота – Сан Франциско
  • 6 октомври, неделя – Бостън
  • 9 октомври, сряда – Лас Вегас
  • 11 октомври, петък – Сиатъл
  • 12 октомври, събота – Ванкувър
  • 13 октомври, неделя – Чикаго
Facebook Коментари

Получавай BG VOICE по имейл
BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Натисни, за да коментираш

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Интересно

Скрити камери в гробницата на Тутанкамон. Възможно ли е там да е погребана Нефертити?

публикувано

на

от

Виж цялата статия
сн. АП/БТА

Египетски археолози откриха скрити камери в 3400-годишната гробница на Тутанкамон, които може да са последният дом на „загадъчната“ царица Нефертити, съобщи в. „Дейли мейл“.

Нефертити е управлявала Египет от 1353 г. пр. н. е. до 1336 г. пр. н. е. Тя е била или майка, или мащеха на Тутанкамон.

Египтолозите мислят, че е погребана в Долината на царете, но гробницата й така и не е намерена.

Екип от археолози, ръководени от бившия министър по въпросите на паметниците на културата Мамдух ел Дамати от университета Ейн Шамс, използва радар, за да разкрие тайните на древната гробница. Радарът откри коридори близо до погребалната камара на Тутанкамон, които изглежда водят към голямо помещение с широчина 10 м и височина 1,8 м. То е на същата дълбочина като камерата на Тутанкамон. Някои египтолози мислят, че може да е липсващата гробница на Нефертити.

Специалистите не знаят дали голямото помещение е свързано с гробницата на Тутанкамон, но фактът, че е перпендикулярно на основната камера, предполага да има връзка.

Според някои египтолози Нефертити е управлявала преди Тутанкамон, но гробницата й така и не е открита. Заради влиянието й тя би трябвало да има гробница в Долината на царете.

Екипът на Мамдух ел Дамати е проверявал теория, че гробницата на Тутанкамон е необичайно малка за фараон и затова би трябвало да има неоткрити камери. Нефертити е била съпругата на фараона Ехнатон, като вероятно е била дъщеря на друг фараон. Възможно е да е управлявала паралелно на Тутанкамон.

Нефертити и Ехнатон са имали шест дъщери, но се смята, че Тутанкамон не е бил неин син. Според ДНК изследвания Ехнатон е бил баща на Тутанкамон, т.е. Нефертити е била негова доведена майка. Нефертити е изобразена в много храмове – ходеща зад Ехнатон, но често и самостоятелно в пози на фараон. Как е умряла, не е известно. Смята се, че това е станало шест години след смъртта на съпруга й. Възможно е тя да е жертва на чумата, застигнала Египет по това време.

През 1331 г. Тутанкатен променя името си на Тутанкамон и премества столицата в Тива, където умира през 1323 г. пр. н. е. Гробницата му е открита през 1922 г. от английския археолог Хауърд Картър.

Британският археолог Никълъс Рийвс, работил много в Долината на царете, каза, че стритата камера не е където е очаквал. Според него тя би трябвало да е по-скоро на север, а не отдясно. Той подкрепя теорията, че в нея са останките на Нефертити. Рийвс каза пред сп. „Нейчър“, че ако Нефертити е погребана като фараон, това ще е най-голямото археологическо откритие на всички времена.

Според египтолога Ейдън Додсън от университета на Бристол втората гробница може да не е на Нефертити, а на принцеса от времето на Тутанкамон.

Facebook Коментари

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

128 сватби в София на 20.02.2020

публикувано

на

от

Виж цялата статия
сн. Pixabay

Абсолютен рекорд на бракосъчетания в София беше отбелязан на 20. 02. 2020 г., съобщи 24 часа. На датата с четири двойки в столицата “Да” си казаха 128 двойки.

За да удовлетворят всички желаещи да сключат брак днес, шестте обредни домове в столицата ще работят с удължено работно време. Ритуали са записани дори и за 18 ч, за да не бъде върната нито една двойка, обясниха от Столичната община.

Служители с над 30-годишен стаж, които извършват ритуалите по сключване на граждански брак в столицата, разказват, че толкова голям наплив за определена дата никога не е имало, особено, когато става дума за бракосъчетания в делнични дни.

Ритуалите стигали максимум до стотина, и то за съботен или неделен ден. Обикновено били по 50-60.

20 двойки минаха под венчилото пък в Пловдив.

„Ние си харесахме деня отдавна, затова дойдохме още през октомври. Нямахме търпение, но ни предупредиха, че записванията започват от първи ноември“, разказаха Мирослав и Деница Маринови.

Те уточниха, че са успели да се включат в списъка от младоженци за „огледалната дата“, но е имало и такива, които нямали този късмет. Обредниците обясниха, че желаещи имало още от миналата есен, но не можели да поемат повече от 20 бракосъчетания.

Facebook Коментари

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Почина бащата на „copy-paste“

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Снимка: mpmania.com

На 74 години е починал Лари Теслър, създателят на „cut, copy и paste“, една от най-често използваните команди при редактиране на текст.

Теслър е роден през 1945 г. в Ню Йорк. Завършва „Станфорд“. Докато работи в „Ксерокс“ разработва „cut, copy и paste“.

През 1980 г. е привлечен от Стив Джобс в „Епъл“ и работи там до 1997 г. Там работи по продукти като Macintosh, QuickTime, Lisa и таблета Newton.

Издига се до главен разработчик на фирмата, като замества един от създателите на компанията Стив Возняк на поста.

 

Facebook Коментари

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada