Открийте ни и в

Интересно

„Майсторите на комедията“ със специален бонус за българите на турнето в САЩ и Канада (ВИДЕО)

bgvoice

публикувано

на

„Стар съм, моряче, имам идеал – да ме срещна гадже точно в Монреал.“ Това е първата шега, която импровизира легендарният Георги Мамалев по повод предстоящото турне на „Майсторите на комедията“ в САЩ и Канада. Запитан коя му е възрастовата група, той каза: „Ще отговоря много простичко: дядо хаджия не е махнаджия. Като гледаш морето, като гледаш тази морска фланелка, за какви години говориш? Отворени сме за всякакви сражения. Не само в Монреал, ще бъдем в Торонто, във Ванкувър. Това е в Канада.“ Мамалев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров идват през октомври на турне в САЩ и Канада с “Майсторите на комедията” – спектакъл, който събира най-добрите скечове и песни от “Ку-ку”, “Каналето” и НЛО.

Въпреки постоянните шеги Мамалев обаче изтъкна, че не иска хората да смятат, че актьорите се отнасят несериозно към работата си.

„Да не кажат сега хората: „Гледай го тоя, не е тръгнал да върши работа!“ Хора, ние тук се шегуваме, но имаме много хубав спектакъл, много смешен. Раздаваме се в него и много се радваме“, допълни той.

С Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев се познават от дълги години.

„Работихме много активно в „Шоуто на Канала“. В един момент решихме заедно, че най-добрите неща от „Ку-ку“, от „Каналето“ и от НЛО ще ги съберем в едно, като направим хуморът да е актуален, съвременен, да бъде много сатирично, с много ирония към ЕС, към Америка, към България.

Комбинираме го с хубавите, красивите песни, които сме създали през годините

И се получи „Майсторите на комедията“, обясни Камен Воденичаров.

Турнето на "Майсторите на комедията" - дати, билети, инфо

Мамалев разказа, че Токмакчиев и Камен заедно с Марта Вачкова преди време го поканили за едно представление в Лондон. „Там изнесохме едно чудесно шоу на Оксфорд стрийт в една зала. Тогава се усетихме, тогава тръгнаха нашите неща“, каза той.

Версията на Тончо Токмакчиев обаче е малко по-различна.

„Когато стартира „Шоуто на Канала“, бате Жоро беше поканен от екипа и тогава започнахме да снимаме, да работим, оттам тръгна.“ Тримата обаче непрекъснато отлагали идеята за подобно на „Майсторите на комедията“ шоу. „В един момент, когато дойде тази покана за Лондон, ние нямаше накъде да мърдаме“, каза Токмакчиев.

Тримата се събрали в Созопол през август, за да отпразнуват рождения ден на съпругата на Мамалев Ели.

„Ако говорим за Созопол, ние тук с Ели бяхме гаджета, когато снимахме „Оркестър без име“. Аз изглеждах малко по-различно, но неособено (смее се). Още оттогава много си обичаме Созопол.  Покрай нас и децата заобичаха Созопол. И моите приятели много обичат Созопол. Имаме повод да се съберем“, каза Мамалев.

На тръгване към Созопол обаче той си забравил багажа и се наложило Токмакчиев да му го вземе.

„Това е човекът, който винаги като има напрежение, като пътуваме и сме на турне, като му чукна и му викна: „Бате Жоро!“, той ми вика: „Моля ти се, не ме притеснявай, оправям си багажчето.“ И вчера ми звъни, след като тръгнаха. Вече са към Пловдив и ми казва: „Тоняци, забравих си багажчето.“ Отидох, майка му отвори, взех му багажчето, което той беше приготвил стриктно и беше си го сложил в килерчето. И му го донесох“, разказа Токмакчиев.

Мамалев призна, че съпругата му Ели е търпелива.

„Ама то вече и няма накъде. И при нея изборът се стесни. Няма хора за кастинг много. Но да не говорим, защото за всеки влак си има пътници“, каза Мамалев.

Запитан дали може да се окаже неприятно изненадан, той отговори, че не е сигурно, че ще е неприятно. И разказа анекдот: „Мъж и жена си говорят. Жената казва – нещо напоследък скучна стана нашата връзка. Ако започнем да си изневеряваме, може да стане хубаво. Мъжът – не, няма да пробваме, пробвал съм, не става.“

Тончо Токмакчиев разказа, че в спектакъла „Майсторите на комедията“ има песни от „Ку-ку“, „Каналето“, НЛО, както и нови парчета.

„Ще има специален бонус за нашите зрители от Щатите и Канада. Ще направим един допълнителен блок с още няколко песни“, каза Токмакчиев.

Воденичаров го допълни, че

представлението е пародия на тв предаване

„Хората в залата са като хората, които наблюдават всяко едно тв шоу.  В това тв шоу има различни водещи. Идват различни персонажи, различни герои. От страната и от чужбина“, каза Воденичаров.

Мамалев изтъкна, че скечовете са великолепни.

„Това са нашите образи, които ние сме изграждали и които хората харесват. Говорим за съвременните проблеми. Този спектакъл се променя постоянно. Създаден е така, че да можем да импровизираме“, каза Токмакчиев.

Запитан дали ще има шеги за Доналд Тръмп, той отговори: „Чакай да стъпим първо в Америка.“

Според Мамалев винаги ще има носталгия по тези скечове и песни. А хората в САЩ се смеят на същото, на което се смеят и тези в България.

„Не сме привърженици на просташкия хумор. Нашият хумор е много хубав, злободневен, битов, говорим за живота. Един от героите казва – мене ме лекуваха 8 лекари и въпреки това оживях“, каза Мамалев.

За последно той е бил в САЩ преди 7 години, но се обърка, като посочи 1912 г. вместо 2012 г. И веднага го обърна на шега:

„Титаник“ потъна, аз с плуване продължих.“

Воденичаров изтъкна, че това турне ще им даде възможност да бъдат на места, на които не са били.

„Аз например ще посетя за пръв път Сан Франциско, Лас Вегас, Чикаго. Особено в Чикаго с тази голяма българска диаспора ще направим празник и ще си напълним душите взаимно“, призова Воденичаров.

Токмакчиев го допълни, че в Чикаго живее „един Бургас“ или „една Варна“.

Тримата пожелаха на българите в САЩ и Канада здраве, много да им върви, да носят в сърцата си България и да дойдат на спектаклите им. А специално в Канада ще изпълнят известната песен: „Ех, Канада, ще продам червената си лада“, макар че нещата вече са се променили и вече не са нужни визи за българите за там поне.

 

Турнето на „Майсторите на комедията“ в Канада и САЩ в дати:

  • 27 септември, петък – Монреал
  • 28 септември, събота – Торонто
  • 29 септември, неделя – Атланта
  • 5 октомври, събота – Сан Франциско
  • 6 октомври, неделя – Бостън
  • 9 октомври, сряда – Лас Вегас
  • 11 октомври, петък – Сиатъл
  • 12 октомври, събота – Ванкувър
  • 13 октомври, неделя – Чикаго

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Натисни, за да коментираш

Трябва да влезете в профила си, за да коментирате Login

Leave a Reply

Интересно

Кока-кола с лимитирана серия кенчета с пловдивски забележителности

bgvoice

публикувано

на

от

Кока-Кола пуска на пазара в България лимитирана серия кенове със забележителности от европейската столица на културата за 2019 г. – Пловдив. На кеновете от 250 мл. на напитката са изобразени емблематични за Пловдив исторически обекти – Балабановата къща, Античния театър, Римския стадион и Етнографския музей в града. Всеки от тях има QR код, който „отключва“ специални филтри за уникални снимки от Пловдив.

Партньорството между Кока-Кола в България и фондация „Пловдив – Европейска столица на културата 2019″ не е случайно. Именно в Града под тепетата е произведена първата за България бутилка от емблематичната напитка и то с етикет на кирилица. Мисията на проекта „Кока-Кола и Пловдив заедно“ е да направи европейската столица на културата за 2019 г. запомнена, културните й постижения и архитектура да бъдат популяризирани и признати, а туризмът в града да бъде насърчен.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Озоновата дупка над Антарктида се затваря

bgvoice

публикувано

на

от

Добра екологична новина. Озоновата дупка над Антарктида тази година може да бъде една от най-малките, регистрирани през последните 30 години.

В прессъобщение от 9 септември Американската национална администрация за атмосферни изследвания установи, че  тя „може да има най-малката площ от всяка антарктическа озонова дупка от средата на 1980 година.“

Преживяхме най-горещото лято в историята

Всяка година изтъняването на озновия слой над Антарктида започва да се оформя през август и достига максималния си размер през октомври. Дупката обикновено се затваря през декември. Този месец обаче условията на студения въздух, които обикновено причиняват разрушаване на озон, бяха заменени от по-топли температури. Според Американската администрация за атмосферни изследвания, тази година размерът й е два пъти по-малък от обичайното. Дупката не се е отворила така, както предишни години. Освен това се намира далеч от полюса, за разлика от преди.

Сега дупката е с размер 5 милиона квадратни километра, а миналата година е била 4 пъти по-голяма.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Преживяхме най-горещото лято в историята

bgvoice

публикувано

на

от

Лятото на 2019 година е било най-горещото в северното полукълбо, откакто се правят измервания, констатираха учени от Националното управление на САЩ за океаните и атмосферата (НУОА).

В техния доклад се казва, че за планетата като цяло периодът от юни до август е бил втори по горещина, след горещото лято на 2016 г., за 140-те години, в които се събира информация за температурите. Петте най-знойни лета са били през последните пет години според НУОА, а първите осем месеца на 2019 г. са трети по най-високи температури в съхранената информация.

Температурата на световния океан е достигнала най-високата регистрирана досега стойност за август.

“В Африка периодът юни-август е бил най-топлият, откакто се правят измервания”, посочват учените.

Докладът е публикуван седмица преди срещата на върха за климата в Обединените нации в Ню Йорк. Промените в климата ще бъдат една от важните точки в дневния ред на държавните лидери в Общото събрание на ООН.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada