Открийте ни и в

САЩ

Майстор направи уникални ковчези за убитите при стрелбата в Тексас деца

18 от 19-те загинали деца и едната учителка ще бъдат погребани в неговите ковчези, всеки от които е украсен с рисунки, отразяващи индивидуалните интереси на детето

публикувано

на

Сн: SoulShine Industries, Twitter

Съединените щати още са в шок от разразилата се миналата седмица драма в началното училище в Ювалди, Тексас, където тийнейджърът Салвадор Рамос застреля 19 деца и две учителки.  Затрогващ начин да изрази почит към загиналите деца е намерил тексасецът Трей Ганъм, чиято фирма SoulShine Industries изработва индивидуални ковчези. Той е приел да направи индивидуални ковчези за почти всички загинали и заедно със сина са работи денонощно, за да ги сглоби, украси и достави в погребалните домове.

18 от 19-те загинали деца и едната учителка ще бъдат погребани в неговите ковчези, всеки от които е украсен с рисунки, отразяващи индивидуалните интереси на детето в него. Самите ковчези са изработени спешно от фирма в Джорджия и доставени на Ганъм в петък, откогато той и синът му работят целодневно с по 6 часа сън.

Сн: SoulShine Industries, Twitter

Ганъм сподели, че правят на ковчезите не просто рисунки, а влагат “неограничавана страст”. Той има още двама помощници за работата. Компанията му е платила за всичко сама, само с няколко малки дарения, но той каза, че изобщо не се е замислил, когато е приемал поръчката. Срещал се е със семействата на мъртвите деца, за да научи за тях и да направи ковчезите уникални.

В бизнеса с уникалните ковчези той е от 11 години. За първи път е бил вдъхновен за направи такъв след смъртта на свой приятел.

Сн: SoulShine Industries, Twitter

Във вторник първите погребения на жертвите на стрелбата в училището вече започнаха. Първи бяха изпратени в последния им път Еймъри Джо Гарза и Мейти Родригес. И двете деца са на по 10 години.

Сн: БТА/АП

Следващите погребения ще са в петък, когато ще бъдат погребани братовчедките Джайла Никол Силгуеро, на 11 години и Джейс Кармело Луеванос.

При стрелбата в училището Рамос, който сам бе убит от полицията, рани или стана причина за наранявания на още 17 души, трима от които полицаи.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА