Открийте ни и в

САЩ

“Малката Москва” във Флорида

публикувано

на

Доста интересен феномен се наблюдава в определени райони на САЩ. Според данни на Alux.com все повече бременни жени от Русия и Китай се насочват към определени части на Америка, за да родят децата си там. Това важи в пълна степен за жените на богатите руснаци и китайци.

Елитът на тези две държави разбира, че с това децата им си гарантират да са граждани на света. Както знаем, американският паспорт осигурява на собствениците им безпроблемно пътуване до голяма част от страните по света, а също така и неограничени възможности.

Но осигуряването на виза невинаги е възможно или евтино. Например инвеститорската виза за САЩ струва 500 000 долара, а процедурата е доста сложна и тромава.

Ето защо

богатите хора от определени държави

са намерили по-лесен начин да си осигурят зелена карта за САЩ. Този процес има своето име и то е родилен туризъм. Какво представлява той?

Най-общо казано, бъдещата майка пътува до избраното от нея място, за да роди детето/децата си.

Новороденото автоматично става гражданин на тази държава, а неговите родители си го гарантират на по-късен етап. Втората, но не и по-маловажна причина за раждането в друга държава е достъпът до по-добро здравеопазване и образование.

Най-популярната дестинация за този нов вид туризъм е САЩ, но Канада, Австралия и Хонконг не остават по-назад. Най-големите икономики в Европа обаче са пригодили законодателството си по начин, който не позволява подобен вид туризъм, като изискват поне един от двамата родители да е гражданин на страната.

В САЩ най-често този вид туризъм може да се наблюдава във Флорида, и по-специално в Съни Айлс бийч. Времето там е прекрасно и всичко е направено така, че да ви очаква да родите. Дори има фирми, които могат да посредничат с целия процес. Колко ще струва това – между 10 000 и 100 000 долара в зависимост от желаните екстри и продължителността на престоя в САЩ.

Най-продаваните пакети обаче са на стойност от около 30 000 долара, като срещу тази сума се получават 3-месечни услуги от съответната агенция.

Ако пък една жена се спре на пакетите от шест цифри, то тогава ще може да разчита на бавачки, персонален асистент за пазаруването ви, готвач и т.н.

Градчето в северната част на щата е с население от 20 000 души, но ежегодно там се раждат по около 36 000 бебета. Смята се, че на всеки полет от Москва до Флорида

има поне по една бременна рускиня

която иска да роди в САЩ.

Често бремените жени летят до достинацията, наричана още „Малката Москва“, няколко месеца по-рано, тъй като авиокомпаниите не позволяват жени в последните месеци от бременността да летят на дълги полети.

От 2010 г. насам в града изникнаха доста ресторанти, студиа за красота, фризьорски салони и др., готови да приемат гостенките си от Русия.

Бързо търсене в Google показва, че днес вече има доста сайтове, които могат да посредничат, за да се роди дете в САЩ. Често те са с версии на руски език и мандарин.

Богатите хора в Китай и Русия разглеждат това и като вид застраховка, при положение че политическата обстановка в родините им се влоши. Гражданството на децата им ще им позволи да ги изпратят да учат във втората им родина – САЩ.

Въпреки че раждането в САЩ на граждани от други държави за момента е законно, това може скоро да се промени. Дори президентът Доналд Тръмп се изказа остро срещу тази възможност.

САЩ

Фалшивите новини по-опасни от тероризма и климатичните промени

публикувано

на

от

Фалшивите новини са по-опасни от тероризма и климатичните промени, а журналистите са тези, които трябва да им противодействат. Това е меннието на мнозинството американци според проучване на изследователския център “Пю”, направено между февруари и март.

Според анкетираните лъжливите информации са по-голям проблем дори от престъпността, климатичните промени, расизма, незаконната имиграция и тероризма. Като по-голям проблем от тях са определени наркоманиите, достъпа до здравеопазване, политическата система на САЩ и неравенството.

Според две трети от американците фалшивите новини уронват доверието в правителствените институции, а повече от половината смятат, че лъжливите новини влияят зле и на доверието на хората един в друг. Половината участници в проучването признават, че им се е случвало да избягват разговор с някого, за да избегнат възможността той да повдига такива теми.

Мнозинството от американците признават, че понякога или често се сблъскват с измислени новини, много от хората твърдят също така, че имат навика да проверяват прочетеното.

78 процента заявяват, че са проверявали факти в прочетените новини, а почти две трети са престанали да четат определена медия. Половината от анкетираните са променили навиците си за използване на социалните мрежи, а 43 на сто просто четат по-малко новини.

Повече от половината не са оптимисти относно проблема – 56 на сто от анкетираните смятат, че проблемът ще се влошава в следващите пет години,  а едва 10 процента очакват подобрение.

Интересно е също, кои според анкетираните са основните източници на фалщиви новини. 36 на сто смятат, че това са журналистите, почти толкова – 35% посочват чуждестранни сили, а според 26 процента аудиторията сама създава фалшиви новини.

53 на сто споделят мнението, че основната отговорност за справяне с проблема имат медиите. Само 12 процента биха възложили тази задача на правителството, 9% на технологичните компании, а 20 на сто от анкетираните смятат, че самото общество трябва да се погрижи за ограничаването на това тревожно явление.

Продължете по-нататък

САЩ

Сервитьорка наплю сина на Доналд Тръмп в Чикаго

публикувано

на

Синът на президента Доналд Тръмп Ерик е бил наплют от служителка на престижен чикагския бар. Инцидентът станал във вторник вечерта. Според Ерик Тръмп действията на жената са политически мотивирани.

„Това е просто отвратително действие.”

Някой, който очевидно има емоционални проблеми”,

заявява младият Тръмп. „За демократическата партия, която проповядва толерантност, това отново показва, че привържениците й не са никак учтиви. Когато някой е достатъчно болен, за да прибегне до плюене по някого, той просто показва, че е болен и отчаян, а също и факта, че ние печелим“, добавя той. Барът, където се е разиграла сцената, се казва The Aviary.

През юни 2018 г. тогавашният прес секретар на Белия дом Сара Сандърс беше помолена да напусне ресторант във Вирджиния. Същият месец, министърът на сигурността Кирстен Нилсен беше пресрещната от протестиращи във мексикански ресторант. Хората искали да покажат недоволството си от политиката на администрацията на Тръм към децата мигранти, много от които са разделяни от родителите си. Нилсен казва също, че е имало и ситуация, когато е била наречена фашист, пак в мексикански ресторант.

Продължете по-нататък

САЩ

Тръмп заяви, че война с Иран няма да продължи дълго

публикувано

на

от

Сн.: АП/БТА

Президентът Доналд Тръмп заяви днес, че евентуална война между САЩ и Иран, която не включва наземни операции, няма да продължи дълго. В същото време той потвърди желанието си да избегне военна конфронтация.

“Надявам се това да не се случи, но сме в много силна позиция, ако нещо подобно се случи”, заяви Тръмп пред телевизия “Фокс Бизнес Нетуърк”, попитан дали назрява война. “Не говоря за наземна операция . . . Казвам само, че ако се случи, няма да продължи дълго”, предупреди американският президент.

Междувременно в телефонен разговор, иранският президент Хасан Рохани казал на френския си колега Еманюел Макрон, че Иран “не се стреми към война с никоя страна, включително САЩ“.

“Иран няма никакъв интерес да засилва напреженията в региона и не се стреми към война с никоя страна, включително САЩ“, е казал Рохани на Макрон вчера в телефонен разговор.

Напрежението между Вашингтон и Техеран се засили след свалянето на американски дрон от Иран на 20 юни и опасенията за бъдещето на иранското ядрено споразумение, от което САЩ се оттеглиха миналата година.

В понеделник Макрон обяви, че ще се срещне с президента Доналд Тръмп в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в края на седмицата в Япония и ще обсъдят иранския въпрос.

Иранският президент е подчертал, че спазването на ядреното споразумение от Иран “е обусловено от европейските обещания да се гарантират икономическите интереси на Иран, никое от което не се е конкретизирало”.

САЩ носят отговорност за всички напрежения в региона”, е заявил иранският президент и е отбелязал, че американският дрон е бил свален, след като са му били отправени предупреждения за нарушаване на иранското въздушно пространство.

Вашингтон твърди, че дронът му е бил свален в международното въздушно пространство.

Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама Enter ad code here

Най-четено