Открийте ни и в

България

“Мандатът ни ще бъде 4 г., сигурно е”: Кирил Петков към ГЕРБ

От ГЕРБ попитаха какво от политиките, прокламирани вашите коалиционни партньори в предизборните програми, ще се виждат в предложението за бюджет 

публикувано

на

Сн.: БТА

Нашият мандат ще бъде 4 години, абсолютно сигурно е, това заяви премиерът Кирил Петков по повод въпрос на депутата Иван Тотев от ГЕРБ за децентрализацията.

По време на петъчния парламентарен контрол Тотев заяви: “Какво от политиките, които са прокламирани и промотирани от вашите коалиционни партньори и от вас в предизборните програми, ги виждаме в предложението за бюджет и ще ги видим във вашия период на управление на държавата – дали ще бъде 2, 3 или 4 месеца… Колкото Господ ви даде”.

“Искам да ви уверя, че мандатът, който и в момента нашата програма се изработва, е за следващите 4 г. Надявам се това да е добра новина и за вас, след като имахте по-негативни предвиждания. 4 г. абсолютно сигурно”, каза Петков.

Петков обяви и три основни форми на децентрализацията – административна, политическа и финансова. 

Премиерът подчерта, че идеята е да има прозрачни общини, без корупция. 

От своя страна Иван Тотев попита дали се шегува. “Това, което ни разказахте, се учи в Публична администрация, първи семестър. Нямаше нужда да ми четете извадки от интернет какво означава децентрализация, защото ако аз сега ви попитам какво е деконцентрация, ще се запънете. Това, което са ви написали, да кажете, са го направили, за да ви изложат”.

Петков отговори: “Интересно дали в същата тази лекция сте учили как да се намалява корупцията, как да се увеличава прозрачността. 

Последва и смях в залата, след като Хамид Хамид от ДПС заяви: “Г-н Тотев, ако сега премиерът излезе и ви пита знаете ли какво е “королация”, вие ще отговорите ли? Знаете ли какво е”.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено