Открийте ни и в

България

Марияна Николова: Не сме близки със Симеонов

публикувано

на

“Аз съм познавала Валери Симеонов като народен представител. Нямам близки или партийни взаимоотношения”. Това каза Марияна Николова минути след като бе избрана за нов вицепремиер. Мнозинството в парламента освободи Симеонов след подадената от него оставка и на негово място избра Николова.

До влизането си в правителството тя бе началник на кабинета на вицепремиера, а в публичното пространство е известна като негова любовница. По темата има няколко публикации в папарашки сайтове, а след номинацията й коментарите за връзката във Facebook зачестиха.Марияна Николова каза, че не е членувала в НДСВ или друга партия, както и не е била телевизионна водеща, каквито коментари се появиха по неин адрес. Тя обяви още, че преди години е била член на Софийската адвокатска колегия, но вече не е. От думите й се разбра, че е била поканена на конкурс за началник на кабинета на Симеонов, след което е избрана за поста измежду 10 кандидати.

Николова обяви за свои приоритети повишаването на доходите и децата, но допусна, че ресорът й може да бъде променен, а отговорностите – намалени. След като бе избрана от парламента за заместник на премиера Бойко Борисов, Николова първо обяви, че няма да говори пред медиите в парламента, но после се върна от вратата му, за да даде кратък брифинг, на който поиска толеранс от две седмици, за да се запознае с работата.

В отговори на въпроси на журналисти тя отказа да коментира поведението на депутатите от “Атака”, които не участваха в гласуването, и обяви, че кандидатурата й е излъчена от “Обединени патриоти” и подкрепена от парламента.На въпрос с какви мотиви Валери Симеонов й е предложил да го наследи на постаq тя отговори, че предложението е на двамата вицепремиери Симеонов и Красимир Каракачанов. “Мотивите, с които са ми гласували доверие, са моята експертиза и увереността, че ще изпълнявам последователно политиката на правителството и ще спазвам законите, както и че ще спазвам приоритетите в коалиционното споразумение”, обяви още Николова. Тя се обяви за приемственост в политиката и изрази желание за среща с майките на децата с увреждания. От думите й се разбра, че няма да ходи с шумомер по морето.

“Не съм човек, на когото нещо тежи. Избрана съм да работя за гражданите и обществото”, каза още Николова. После обяви, че е готова да се съветва с всеки член на Министерския съвет, както и с всеки народен представител.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено