Открийте ни и в

Българи в САЩ

Мария Илиева пожелава успех на турнето “Женитба по обяви”

Първият спектакъл е в събота в Чикаго, а неделя- Монреал. Вижте в линка датите и градовете на турнето

публикувано

на

Певицата Мария Илиева пожелава успех на турнето “Женитба по обяви”. Тя публикува снимка с един от главните герои Тончо Токмакчиев и посъветва сънародниците ни да се насладят на “доза качествен хумор и много талант”.

Едни от най-обичаните български актьори, познати от телевизията, киното и театъра – Албена Колева, Тончо Токмакчиев и Валентин Танев вече са в Чикаго, откъдето тръгва турнето в САЩ и Канада със спектакъла „Женитба по обяви“ на най-популярния хърватски драматург и текстописец Миро Гавран.

„Женитба по обяви“ е невероятна ситуационна комедия, чрез която се разкрива съдбата на трима самотни хора, решили чрез обяви да намерят своята половинка в живота. Героите може да са смешни, тъжни, объркани, но никога неискрени. Ситуациите, в които попадат, а и те самите създават, са нелепи, абсурдни и крайни. Емоционални, разтърсващи ситуации, в които

30-годишна обвинена: Принудила мъж да прави секс с нея

публиката ще се забавлява и преживява съдбите на героите

които са готови на всичко, за да не са сами.

ТУРНЕТО В ДАТИ

Постановката третира вечната тема за самотата. Неслучайно Борислав Чакринов, директор на драматичния театър „Адриана Будевска“ в Бургас, казва: „Женитба по обяви“ е една сериозна комедия. В нея по вълшебен начин се преплитат искрен смях, сълзи и приключения, които са сътворени от много искрени герои.“

Комедията „Женитба по обяви“ идва на турне в САЩ и Канада

Комедията „Женитба по обяви“ идва на турне в САЩ и Канада

Творбите на Миро Гавран са преведени на 38 езика, а премиерите на неговите драми и комедии са над 300 в цял свят. Той е единственият жив европейски драматург, на чието творчество е посветен фестивал – “Гавранфест”, който стартира в Търнава, Словакия, през 2003 г., през 2013 г. се мести в Краков, Полша, а от 2016 г. се провежда в чешката столица Прага.

Постановката на “Женитба по обяви” е на Валентин Танев, който си партнира с актьорите Албена Колева и Тончо Токмакчиев.

За Валентин Танев това е седмо представление като режисьор. „Това не беше моя мечта, по-скоро колегите ме убедиха да го направя“, казва Танев.

Самоубийство от ревност: Водеща на новините купува пистолет и след минути слага край на живота си

Ситуацията в пиесата „Женитба по обяви“ е крайна, но това не пречи на смеха. „Публиката ще се забавлява и учи от поведението на героите, готови на всичко, за да не са сами“, сподели режисьорът на постановката Валентин Танев.

Два часа смях и любов до сълзи,

спектакъл, който сякаш преминава на един дъх.

Макар че в тази постановка се говори за самотата на хората, един от най-големите проблеми на съвременния ни свят, не липсват емоционални, абсурдни и почти нелепи и комични ситуации.

“В тези хора можеш да познаеш приятеля си, непознатия от улицата, дори и самия себе си”, поясни режисьорът актьор Валентин Танев. Именно това го е провокирало да режисира творбата на Миро Гавран. Той допълни, че е много приятно да работи и с колегите си Албена Колева и Тончо Токмакчиев. “С Тончо се познаваме още от “Ла страда”, “Улицата”, “Мармалад” и други. С Албена също съм играл в доста спектакли”, допълни Танев.

Смях, сълзи и приключения на трима много искрени герои… Не пропускайте това уникално преживяване с тримата любими български уникални актьори!

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено