Късният протест пред Съдебната палата, организиран от „Правосъдие за всеки“ и БОЕЦ и подкрепен от „Демократична България“, бе насочен срещу главния прокурор Гешев, но участниците в него бяха въодушевени и от новината за наложените американски санкции срещу шестима българи, сред които Васил Божков и Делян Пеевски.

Този протест беше по-масов от предишния. На него дойдоха и - обединението, което започна обедните протести срещу Гешев. Политиците обаче не получиха трибуната за изказвания, като организаторите обясниха, че искат да запазят гражданския характер на демонстрацията.Преди това обаче Христо Иванов коментира санкциите, като каза, че те са и оценка за работата на българската прокуратура, която с години е наблюдавала развитието на Божков и Пеевски, без да предприема нищо.Санкциите на САЩ се радваха на всеобщо одобрение сред демонстрантите пред Съдебната палата.Мутрите, които подслушват опозиционни политици и организатори на граждански протести са от едната страна, а от другата сме ние. И това е битката за нашето бъдеще, за нашата страна и за нашите ценности. Неутралните в тази битка помагат на мутрите, обяви адв. Емил Георгиев, от "Правосъдие за всеки". формулира отново исканията на протестиращите -и изразяващо

Към края на протеста чрез едноминутно мълчание бе отдадена почит на Христо Ботев и героите, загинали за Родината, а след това прозвуча и химнcj на България.

Демонстрацията завърши с шествие към Висшия съдебен съвет.