Открийте ни и в

България

Мая Манолова обсъди мерките на кабинета с депутати от БСП

Преди месец бившият депутат и омбудсман събра десетки на Учредително събрание на новата й партия

публикувано

на

Мая Манолова: Нинова не става за лидер на БСП
Сн: БТА

Антикризисните мерки на правителството обсъдиха в неделя бивши, настоящи депутати, банкови и енергийни експерти по време на регулярната среща, организирана от Мая Манолова. Преди месец бившият депутат и омбудсман събра десетки на Учредително събрание на новата й партия “Изправи се България”.

Темата днес беше мерките срещу инфлацията – “Инфлация насред бедност и неравенства: сега накъде?”. Сред присъстващите някои за първи път – бившият депутат от БСП Георги Кадиев, настоящият депутат от БСП Крум Зарков, експертът и на последните избори част от новото крило на БСП – “Социализъм в 21 век” – Явор Куюмджиев и други.

Мая Манолова обяви готовност да работи със Стефан Янев, но с условие

Икономистът Георги Кадиев, учредител на партия “Нормална държава” и бивш депутат от БСП, се представи: “За първи път съм тук, смисълът на тези срещи е да се съберат хора, които мислят по един и същи начин, нещо в политиката трябва да се променя”, каза той и представи икономическия си анализ.

Социалистът и част от коалицията Крум Зарков бе категоричен, че мерките на правителството трябва да бъдат подкрепени, тъй като това е преценило мнозинството. Той уточни, че е на място, за да даде градивна критика и уточни, че “никоя кризисна мярка не може да замести реформите, които са нужни”.

Явор Куюмджиев говори по енергийната тема и нарече мерките “абсурдни”. Като “брутална грешка той нарече прекъсване на връзките с “Газпром”.

Сред редовните присъстващи на срещите на Мая Манолова днес бяха майки на деца с увреждания, режисьорът Борис Панкин, бившият депутат Минчо Христов, бившият лидер на АБВ Константин Проданов.

Мая Манолова заключи срещата с точен анализ на всяка една от мерките на управляващите, което нейната формация направи и през седмицата.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено