Открийте ни и в

Български истории

Мая още сънува Обнова в Сиатъл

bgvoice

публикувано

на

Боряна Антимова

Тя е дъщерята на любимата учителка Мария Христова, възпитала няколко поколения жители на плевенското село Обнова. Тя самата също е любима учителка, а после и любим кмет цели 8 години. До една фатална случка, която преобръща живота й и я запраща оттатък океана. Днес Мая Минчева също е любимка на български деца, само че не в Обнова, а в Сиатъл. След 7 години в САЩ продължава да лети в сънищата си над улиците на Обнова и да разговаря с хората – както по времето, когато е била техен любим кмет.

„Не се смятам за емигрант и пребиваването ми в Сиатъл е за определен срок – 10 години“, уточнява Мая. Тръгнала си е от България, разочарована и омерзена от много неща, които й се случват, въпреки че е работила всеотдайно за селото си – и като учител, и като кмет. Гордее се, че Обнова е едно от най-китните и запазени села в Плевенско. Знаят го не само пътуващите по маршрута София–Русе. Там спират за почивка всички автобуси, има кафенета, ресторанти, магазини. Много от къщите светят след ремонт, личи си отдалече, че е управлявано от грижовни ръце.

Мая се ражда в семейството на учителите Мария и Радион Христови. Мария Христова e общественичка и любима учителка на поколения обновчани. Мая е възпитавана да бъде честна, трудолюбива, всеотдайна и родолюбива българка. Завършва руска филология във Великотърновския университет и се впуска с много ентусиазъм в работата си като учителка в местното училище. След 6 години неочаквано за всички е съкратена, и то при положение че е любимка на децата и че е

сред тримата педагози с висше образование

Страда много, но преглъща някак обидата. Не търси работа в училища на други места, защото е силно привързана към селото си. „Това съкращение беше другата причина да остана в Сиатъл, иначе цял живот щях да си бъда учител в Обнова“, казва тя.

Мая не е свикнала да лежи на гърба на другите и да се реди за помощи на борсата. Работи две години по заместване в „Социални грижи“. После създава и ръководи зеленчукова бригада с безработните хора от селото, а продукцията дават на консервен комбинат. Така 3 години любимата учителка на обновчани бере краставички на слънцето като бригадир на безработните. Проектът наистина е добър – вземат неразработени площи, които са целина и торища, разорават ги и правят от тях зеленчукови градини. „Важното е, че хората имаха работа и хляб“, казва Мая. След 3 години консервната фабрика приключва със зеленчуците и тя отново е без работа.

Тогава кандидатът за кмет на селото Георги Каменов я кани да работи за предизборната му кампания. Той бързо оценява възможностите й и когато е избран, я кани в администрацията си, където й прехвърля голяма част от правомощията си. За новите избори тя е натрупала достатъчно опит и сама се кандидатира за кмет, подкрепена от местна формация.

Лъчезрната и винаги усмихната Мая

 печели без проблем два поредни избора

за кмет. Обновчани ще запомнят осемте й години на кметския стол с много хубави неща. Веднага след избирането си тя се втурва да благоустроява селото. Заварва го абсолютно разкопано и разорано, а всички обществени сгради са олющени и изоставени. За ремонта на читалището сама си прави проекта. Трябва да се вмести в бюджет от 10 хиляди лева, които първото правителство на Симеон Сакскобургготски отпуска – така наречените пари за чешмички. Купува материали и включва в ремонта хора от селото, ангажирани по програмата за временна заетост. Площадът грейва и обновчани започват с удоволствие да се събират там на празници. Въодушевена, Мая продължава с основен ремонт на здравната служба, детските ясли, детската градина, читалището, кметството. Оправната стопанка на Обнова въвежда ред и в сметосъбирането и сметоизвозването, ликвидира всички незаконни сметища и праща общинската охрана да проверява.

В селото има две църкви – в Горната махала, или в Радиненец, която е действаща, и в Долната махала, която е в развалини. Мая организира основен ремонт и следи работата на строителите. Понеже иконите са откраднати, решава сама да направи нови. Съветва се с плевенския владика, той й казва да не купуват нови икони, защото може и тях да откраднат. Тя купува готови принтове на икони от църковния магазин във Врачеш. После ги залепва на дърво и ги доукрасява със златни бои. „Бях превърнала една стая в кметството в ателие. Направих и свещници от подръчни материали и църквичката си изглеждаше много добре“, казва Мая. Тя сама издирва имената на загиналите във войните обновчани и поставя паметна плоча на кметството.

Обновчани обичат Мая, защото виждат, че влага душа и сърце в работата си. По улиците задължително се спира да разговаря със старците, седнали пред къщите си. Те първо й разказват спомени за обичаната й майка, а после коментират как „крушата не пада по-далече от дървото“. „То е, защото ми е мило за тях и все им обръщам повечко внимание – казва Мая.

 Да получат от живота човечност

Опитвам се да им я давам, доколкото мога. Ако трябва да бъда откровена, чувствала съм вражда само от хора, на които не съм позволила да пипат защитената ни местност Герена, която е по„Натура 2000“. С еколога на община Левски Вероника Славова защитавахме рядкото растение разковниче, или marsilea quadrifolia. Има го само на 3 места в Европа, като едното е Обнова.“ При корекция на река Осъм е унищожена част от екосистемата, изсечени са ценни дървета и Мая организира засаждане на нови.

Когато през 2011 г. се кандидатира за трети мандат като кмет, една грозна случка преобръща живота й. Както си седи на двора и подготвя зимнина, на портата се чука. Тя излиза и вижда трима мъже с черни очила, които слизат от скъпа кола и я пребиват. Оттам нататък спомените й се губят, защото изпада в безсъзнание, но помни как й изсъскват: „Кандидатираш се пак за кмет, а?“ След това седмици наред не може да се опомни от обидата и унижението. Тя, която винаги е горяла в работата си като кмет, това ли е заслужила? Не оттегля обаче кандидатурата си, дори публикува във фейсбук снимки със синините по тялото си. Губи изборите с 50-60 гласа. „След като хората са казали „Не те искаме повече“, нямаше смисъл да продължа“, спомня си Мая.

 

Когато се поопомня от преживяното, решава за замине за малко, за да прочисти мислите си и да реши какво да прави по-нататък. Отдавна планира да си подари за 50-годишния си юбилей екскурзия до Сиатъл, където има приятели. „Знаеш ли, обидата от отношението ме изкара от Обнова – споделя тя. – Трябваше да обърна всичко на 180 градуса, за да мога да започна живота си наново. Понякога си изправен пред избор дали да постъпиш по начин, който всички очакват от теб и да се примириш, или да оставиш душата си да избере път, който може да не се харесва на всички, но да е път към теб самия. Дължим си го. Дължим го и на децата и внуците си. Можем да позволим да ни видят как изгубваме вяра и надежда и се предаваме, но можем да им покажем също, че

никога не е късно да сбъдват мечтите си

да откриват нови пътища и да сглобяват пъзела на собствената си същност.“

В Сиатъл в момента тя работи на три места. Грижи се за едно дете вече шест години и с много обич го нарича “петото внуче”. През 2012 г. започва работа и в българското неделно училище в Сиатъл. Приела го е като мисия да поддържа езика ни жив. „Децата са прекрасни. Свива ми се сърцето, мъка ми е, че тези свестни млади хора и децата им не са в България – споделя с тъга учителката. – Единственото, което мога да направя, е да поддържам интереса и обичта им към България живи. Все някой от тях ще се завърне. И това ме кара да мисля, че е имало защо да дойда тук. Може би това е част от мисията ми в живота.“

Мая Минчева

Мая Минчева

Вечер тя работи в един магазин за дрехи до 10.30 ч. Прави го, защото оцеляването в Щатите е трудно, наемите са много високи. „Много хора си мислят, че в Америка сутрин, като си отвориш прозореца, и доларите като пеперуди ти кацат в ръцете. Е, не е така. Работи се много, предизвикателствата нямат край“.

 

Семейство от лидери

Докато Мая Минчева е кмет, някои хора са против властта в Обнова да е в ръцете на едно семейство, защото съпругът й Светослав Минчев е успешен председател на една от кооперациите в селото. „Няма да се извинявам на никого, че съм гледала навремето и съм се омъжила за кадърен човек – казва Мая. – Плюс това той не се е самопредложил за председател, а го извикаха, за да го изберат. Слави е един изключително работлив и креативен човек и аз се гордея с мъжа си.“

Днес Мая често повтаря „да е жив и здрав интернетът“, който я свързва с двете й деца и четирите й внучета. Те вече са тийнейджъри, но не пропускат да й кажат по скайпа колко я обичат. „Чуваме се и със Слави, грижим се заедно за децата, гледаме да са добре. Съзнаваме ясно, че тази раздяла е тежка, но е за по-доброто бъдеще на децата. Предпочитам да поработя 10 години, за да получа една добра пенсия и сама да си осигуря старините в България, а не да тежа на децата си. Това ще е най-големият подарък за тях в бъдеще“, казва Мая.

„Аз не съм излизала една минута от България – споделя тя. – На мен душата ми е в България всяка секунда от живота ми. Всеки един дъх, който вдишвам и издишвам, е с мисълта за България. Когато заспя нощем, летя над Обнова, краката ми стъпват на улиците на Обнова, мога да усетя всяко едно камъче… Осма година след заминаването ми е все така. Знаеш ли, имала съм сънища, в които си вървя по улицата и говоря с хората, както когато бях кмет… “

 

В красивия свят на вдъхновението

Мая мечтае да има достатъчно свободно време, за да се посвети на любимите си хобита. А те са все креативни неща и разкриват разностранните й таланти – рисуване върху платно и върху плат, писане на стихове и приказки, портретна и пейзажна фотография, фелтинг (плъстене), правене на бижута и аксесоари, цветя, плетене, бродиране, изобщо да създава нещо с ръцете си. Подобно на талантливите си и артистични родители участва в самодейни театрални постановки.

Преди година след няколко покани от сайт за дизайнерски облекла и аксесоари тя изпраща свои мостри за дизайн и започва работа с екипа. Предлага им сюжети от художествената си фотография или направо свои картини, предложения за текстилен дизайн за дрехи, шалове, клинове, чанти и други аксесоари. От тези мостри се изработват образци, които се принтират върху коприна, кашмир или друг текстил. Някои от тях се отпечатват и върху чинии и свещи. „Бъдещето в Сиатъл? О, ако мога да продължа да правя нещо с дизайн, ще е чудесно. Английският ми вече е достатъчно добър и наесен ще опитам в американско училище“, казва Мая.

 

Натисни, за да коментираш

Трябва да влезете в профила си, за да коментирате Login

Leave a Reply

Български истории

40 училища посрещат българчетата в Щатите и Канада за 15 септември (ВИДЕО, СНИМКИ)

Сибила Патси

публикувано

на

И тази година календарът неусетно се премести на септември. По традиция българските училища зад граница започват учебната година на или около 15 септември.

Ако преди имаше българи, които смятаха, че първият учебен ден в неделните училища в Америка и Канада не преминава с нужния дух и държаха децата им да чуят първия звън в някое школо в Родината и да учат там известно време, то сега няма повод за притеснения. Всички български школа в Северна Америка посрещат тържествено първия учебен ден с прекрасни тържества и децата се представят със свои изпълнения.

В почти всяко училище вече има автентичен учебен звънец, с който директорите приканват малчуганите да прекрачат прага на класните си стаи.

Вълненията и трепетите са като тези в България. Празнично облечени родители и деца, носещи букети с цветя, изпълват двора и мястото за тържеството. Възможно е да са обиколили поне два магазина, за да набавят цветята, защото в някои от търговските обекти този артикул се изчерпва заради многото пазаруващи българи. Учители и директори с радост посрещат нови и стари ученици. Освен занимания по български те са подготвили и

класове по изкуства, народни танци, пеене и други

„Поклон за това, което правите“, каза бившият футболист на ЦСКА и “Манчестър Юнайтед” Димитър Бербатов на последния форум на Асоциацията на българските училища в чужбина. “Аз самият съм родител на две деца. Трудно ми е да си представя как може едно дете да бъде накарано да ходи и на второ училище по собствено желание. Това, което правите, е нещо специално. За някои от децата в чужбина България е Отечество, а не Родина. Вие правите така, че България да е територия на духа за всички нас, които сме тук и които са по света, но се чувстват българи”, допълни той.

Класните стаи очакват българчетата в собствената сграда на Малко Българско Училище в Чикаго

43 училища в Америка и Канада ще учат българчетата на четмо и писмо. И тази година Чикаго е градът първенец по брой на български учебни средища – цели 11. Министерството на образованието подпомага организационно и финансово общо 356 български неделни школа в чужбина. От тях 205 са включените в Списъка на българските неделни училища в чужбина, а 151 – по националната програма “Роден език и култура зад граница”.

3,085 деца на гурбетчии пък са се завърнали да учат в България през миналата учебна година, сочат данни на просветното министерство, предоставени на „Монитор“. Най-много от тях са започнали да ходят на училище в Пловдив – 396. По над 200 има и в областите Стара Загора, Пазарджик, Бургас и Варна.

BG VOICE пожелава спорна учебна година на всички български учители, ученици и родители в Щатите и Канада.

Продължете по-нататък

Български истории

Юлиан Костов с летящ старт в Холивуд (СНИМКИ)

bgvoice

публикувано

на

от

БОРЯНА АНТИМОВА

Холивуд го изстреля директно, с летящ старт в няколко продукции – филми, сериали. Преди Америка той постигна небивал за българин успех в Лондон. На 25 август красавецът навърши 30 години и е пълен с идеи за нови проекти.

Наричат харизматичния, с обезоръжаваща усмивка и завладяващо екранно присъствие Юлиан Костов „младия Робърт де Ниро“ заради физическата прилика и впечатляващите му актьорски превъплъщения. Така го оценява критиката в популярната онлайн киноплатформа HeyUGuys. Авторитетни издания като The Empire Magazine му предричат бляскаво бъдеще.

„Българската следа в Лондон“ пренася на Острова шампионския си манталитет от плуването – в България той печели 10 златни медала. Учи бизнес мениджмънт в Холандия, но избира актьорството. Сред 5300 кандидати от цяла Англия попада в

 160-те приети в Националния младежки театър на Великобритания

 На Острова актьорът има поредица от силни роли в ленти като „Син от друга майка“, екшъна „Код: Лондон“, хоръра „Ледърфейс“, в сериали като американския „24“ с Кийфър Съдърланд, фентъзито „Аз, вещицата“, „Пресагентът“ с носителката на „Оскар“ Ана Пакуин и в поредицата на Hístory Channel – Barbarians Rising.

За главната си роля в „Син от друга майка“ му казват, че е избран 2 седмици преди началото на снимките и за това време сваля 10 кг чрез зверска диета. За ролята му на руски военнопленник се изказва много ласкаво партньорът му във филма Ронан Кийтинг, с когото остават приятели и след снимките. Заради този филм Юлиан отказва снимки в друга лента с Антонио Бандерас и Бен Кингсли.

Най-голям успех в Щатите му донася късометражният The Conversation („Разговорът“), където е в ролята на американския шпионин Сам Куентин, смятан за мъртъв, предаден от неговата агенция и търсещ отмъщение. Филмът е наситен с екшън сцени и каскади, които Юлиан прави лично. В една от тях скача назад със засилка от 4,5 м, изблъскван от каскадьорката, с която се „бие“, и падат върху матрак метър на два. Скокът е през нощта и правят 7 дубъла. За ролята печели няколко награди „Най-добър актьор“ на филмови фестивали в Щатите и по света, като LA Life Film Festival и Lucky Strike Film Festival.

Номиниран е и за „Изгряваща екшън звезда“

и „Най-добър екшън изпълнител на годината“ в най-големия екшън фестивал в света в Лас Вегас – Action On Film.

„Има една приказка: „Не ходи в Холивуд, ако не си поканен – казва Юлиан. – Аз бях „поканен“, но ми отне 8 години да стигна дотук.“ През юни 2018-а той ходи на срещи с мениджъри там. Разговаря с 4 компании и си набелязва бъдещия мениджър – дама от 3 Arts, една от водещите мениджърски компании в света, купена от Lions Gate. Те оценяват възможностите му не само като блестящ актьор, но и като бъдещ продуцент със свежи идеи. Помагат му за работната виза. Докато е в Ел Ей, получава и записва кастинг за сериала „Централа Берлин“, сезон 3.

Одобрен е от „Парамаунт“ и няколко седмици по-късно започва да снима в Будапеща и Берлин „Централа Берлин“ (излъчва се и у нас по НВО и HBO GO). Ролята му на злодея Сергей Басаров трябва да е в няколко епизода, но продуцентите харесват работата му и веднага разширяват участието му в сериала. „Накрая ми написаха страхотен монолог в 3 страници, точно преди героят ми да се самоубие с бръснарско ножче, докато е в плен на ЦРУ“, смее се Юлиан.

На 1 октомври 2018 г. му излиза визата и на 2 октомври вече лети към Лос Анджелис, да се мести да живее там. Но точно преди да замине, се явява в Лондон на кастинг за Wild Bill, сериал с Роб Лоу за ITV. И още на втората седмица в Ел Ей му съобщават, че трябва да се върне в Европа, за снимки за Wild Bill. Сериалът е от 6 епизода, криминална драмедия, като ролята на Юлиан е полски бизнесмен Марек Рудника, заподозрян за убийството на бившата си приятелка. „Роб Лоу е много точен пич – казва Юлиан. – Имаше ситуация, в която се застъпи за мен и спряхме снимки, докато охраната не отцепи площада в Бостън (Не този Бостън), където снимахме, защото разни местни диванета започнаха да свирят и крещят, разваляйки сцената ни, а за моите близки кадри оставаха само 5 минути.”

„Смисълът да си артист е

 да обичаш несигурността

иначе няма как да стане“, казва Юлиан. Той разказва как се явява за кастинги на Strike Back, сериал по HBO Cinemax. „За него ходя от 3 години на кастинги, за ролите на главните злодеи в последните им три сезона и все стигам почти до края – казва Юлиан. – Тази година пък пътувах на собствени разноски от Лос Анджелис до Лондон, за да тествам за злодея в последния им сезон – босненски психопат джихадист.” Стига до последния кръг и ролята е между него и друг актьор… Не го избират и се връща обратно в Ел Ей.

След 20 дена му съобщават, че е стигнал до втори кастинг за друг нов сериал на HBO. „Агентът ми звънна в 8 ч. сутринта, купих самолетен билет за същата вечер, изнесох цялата си къща за 3 часа и половина и вечерта в 7 ч. вече летях за Лондон, за да пристигна на другата вечер и на сутринта да съм на кастинг с режисьорката Лина Дънам и продуцентите на сериала. Мина блестящо. В продължение на месец бях фаворит за ролята и накрая отиде при друг актьор. Трудно е, но човек трябва да гледа позитивно в тези моменти. Трябва да приеме като победа всеки такъв случай, защото така инвестираното време и средства в собственото развитие все пак се е отплатило с някакъв вид положителна обратна връзка“, убеден е актьорът.

„Искам моите млади колеги да разберат, че и при мен успехът не е дошъл от самосебе си, а с много труд, кураж и постоянство. Не бива да се обезсърчават, когато не ги изберат на много поредни кастинги, защото причината може да е съвсем прозаична – примерно, че приличат на бившия партньор на продуцента или просто не е била тяхната роля. Аз може да съм имал 20 роли, но сигурно съм се явявал на над 300 кастинга“, коментира актьорът.

Той от години подкрепя младите български актьори при първите им стъпки в Лондон или в Холивуд. Заедно със своя най-добър приятел Мартин Медникаров, също актьор, замисля голям проект – агенция за менторство и мениджмънт и школа за млади български таланти, с основна цел

 да ги подпомогнат в по-добрата им реализация зад граница

Юлиан иска да използва опита си от неколкогодишното посещение на лондонския филиал на най-добрата актьорска школа в Лос Анджелис – AMAW, с която вече 4 години организира интензивни курсове и в София, като следващият ще е тази есен.

„Актьорството е бизнес, в който ти самият продаваш себе си, независимо че имаш агенти и мениджъри, трябва да си наясно какъв типаж си, как да се държиш на кастинг, как те вижда индустрията, владееш ли акцентите на националностите, на които приличаш и т.н. Искам школата да подготвя актьорите ни как да научат бизнеса на професията, да играят със свобода и без задръжки и остарели методи, да се самопродуцират; да ги научим как да бъдат щастливи въпреки трудните години, които им предстоят.“ Той иска да протегне мост между България и Лондон, а по-късно между България и Холивуд, за младите български артисти.

За себе си казва, че е успял да спечели толкова роли освен с постоянно развиване на актьорския си инструмент, но също и защото разбира маркетинга си. Изглежда като южно- и източноевропеец, а и независимо от визията всеки може да е англичанин или американец. Владее английски с американски акцент, дотолкова, че не се познава, че не му е майчин, и английски с британски, френски, испански, италиански, израелски и най-различни източноевропейски акценти. „Езиците винаги са ми се удавали, като дете проговорих английски, гледайки анимации по Cartoon Network. После пък учих в испанската гимназия във Варна, което ми даде солидно разбиране за романските езици, а фонетиката ми е безкрайно интересна”, казва Юлиан.

Най-висшата си роля актьорът вижда в това, да вдъхновява младите българи. Двама от актьорите, които с Медникаров в момента менажират, са Християн и Искрен Пееви. Талантливите близнаци от Варна, които са трета година актьорско майсторство в Лондон, вземат решението да гонят кариера в чужбина след случайна среща с Юлиан в София. „Често млади момчета и момичета ми споделят, че заради мен са успели да убедят родителите си да дойдат да учат актьорство в Лондон”, казва той.

Актьорите и танцьори Християн и Искрен Пеев, чиито мениджъри са Юлиан Костов и Мартин Медникаров

Междувременно първият му филм като копродуцент, заедно с Ярив Лърнър, CEO на „Ню Бояна“ – The Dare, имаше световна премиера на 9 август, на хорър фестивала Popcorn Frights Film Festival във Форт Лодърдейл, Флорида, и преди няколко дни спечели „Наградата на публиката“. Филмът е американски, сниман е в София с английски, американски и български актьори. В него участват имена като Ричард Брейк от „Игра на тронове“ и Барт Едуардс от „Фантастични животни и къде да ги намерим“, The Witcher.

За последния си голям ангажимент – участие в дългоочаквания сериал, вдъхновен от хита за супершпионина Джейсън Борн, Юлиан не може да говори на този етап. Известно е само, че се включва във втория и деветия епизод на поредицата. Подробности за ролята му се пазят в тайна, като в момента е известно само името на персонажа – Юрий Леньов. Последната си сцена актьорът засне наскоро в Будапеща. Сериалът с име Treadstone излиза през октомври.

Продължете по-нататък

Български истории

За Димитрина от Добрич: 3 медала на холивудска сцена

bgvoice

публикувано

на

от

Тя е талантлива, красива и заредена с много хъс за успех. И той вече я преследва. Преди по-малко повече от месец Димитрина Германова от Добрич се качи на сцената не къде да е, а в прочутия Холивуд, и слезе от нея с три медала. Така българката се превърна в един от успешните участници в Световния шампионат на сценичните изкуства, който се проведе в Лос Анджелис.

За да постигне успеха, Димитрина се пребори с огромна конкуренция, разказаха от арт компанията „Нови звезди“, която вече трета поредна година е официален представител за България на шампионата.

В световния шампионат на сценичните изкуства WCOPA се представят няколко

хиляди участници от повече от 60 страни

Всеки от тях показва своя талант в различни изкуства.

Димитрина участва в 4 конкурсни номинации в направление „Вокал“. В нейната възрастова категория се бориха повече от 200 изпълнения. Нашата участничка спечели сребърен медал в номинация Contemporary, сребърен медал в номинация World Music и бронзов медал в Pop Music.

Димитрина Германова е получила лична покана за разговор с продуцент от журито, който е заявил, че е впечатлен от нея, че тя може да пробие в световния шоубизнес и да постигне големи успехи, а той има желание да напише авторска песен за нея.

Всички професионални ангажименти в програмата на шампионата бяха съчетани и с туристическа обиколка на Лос Анджелис. Димитрина и сестра й Весела

се разходиха по Алеята на славата

Те се снимаха с известния надпис Hollywood, насладиха се на плажовете и кея Санта Моника, посетиха Аквариума и други знакови места за региона.

Арт компания изказа благодарност за доверието на семейството на Димитрина, на нейния вокален педагог Елена Карабельова и всички, които я подкрепиха да сбъдне своята холивудска мечта.

“Изминалите дни бяха изпълнени с много емоционални преживявания, срещи с невероятни хора на чудесни места. Наистина съм горда, че взех участие в 23-тото издание на Световния шампионат по сценични изкуства в Холивуд”, коментира Димитрина след победата си пред „Монитор“. Тя допълни, че е изключително щастлива от постигнатото, тъй като се състезавала с участници, които имат огромен потенциал. “Много от тях вече са реализирани изпълнители в държавите си. Придобих ценен опит и увереност, но и осъзнавам колко много още имам да уча“, разказа още тя.

След като се завърна на родна земя, Димитрина си позволила само ден почивка.

„Сега предстои

завръщане на българската конкурсна сцена

където конкуренцията не е по-малка”, допълни тя.

„Победа по холивудски! Талантливата Димитрина Германова се пребори с огромна конкуренция и спечели 3 медала за своите 4 конкурсни номинации. Надяваме се, че ще продължим заедно напред към реализиране на пълния потенциал на това безкрайно талантливо момиче и ще имаме още много поводи за гордост“, коментираха в социалните мрежи от арт компанията “Нови звезди“.

Талантливата добричлийка е получила покана за престижното събитие, след като спечели Гран при на 14-ия международен фестивал “Кръстопът на музите”. Тя е прекарала няколко месеца в усилена подготовка за Световния шампионат в Холивуд.

 

Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada