Открийте ни и в

България

МВнР вика македонския посланик след стрелбата срещу българския клуб в Охрид

Ведомството определи нападението като „сериозно криминално деяние”

публикувано

на

Служителите на МВнР спират работа заради ниските заплати

Министерството на външните ни работи излезе с позиция, в която осъжда категорично „сериозното криминално деяние”, при което срещу Клуб на граждани с българско самосъзнание „Цар Борис III“ в Охрид е използвано огнестрелно оръжие.

Във връзка със случая днес в МВнР ще бъде извикана на среща извънредния и пълномощен посланик на Северна Македония Агнеза Руси-Поповска, на която ще бъде връчена протестна нота.

Генералното консулство на България в Битоля е било информирано за случилото се вечерта на 23 ноември. Незабавно генералният консул Димитър Иванов е посетил Охрид и е установил контакт с членове на сдружението и компетентните институции в града, ангажирани с случая, обясняват от МВнР.

Има ли нещо гнило в Катар? Дузпи за фаворитите и обрати

„Това криминално деяние е третото посегателство срещу Клуб „Цар Борис III” за по-малко от два месеца. Предишното нападение бе извършено само преди два дни, за което Министерството на външните работи изпрати вербална нота до посолството на Северна Македония в София”, посочват още от Външното ни министерство.

От МВнР отбелязват реакцията на Министерството на външните работи на Северна Македония, но категорично не приемат такива тежки криминални деяния да бъдат определяни като вандалски акт.

80 години от рождението на Мастера (СНИМКИ)

Министерството на външните работи очаква компетентните власти в Република Северна Македония в най-кратки срокове да предприемат действия за разкриване и подвеждане под отговорност на извършителите на престъплението срещу Клуб „Цар Борис III”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено