Открийте ни и в

България

МВнР осъди лозунгите срещу България в Скопие

Министерството на външните работи на България изпрати нота до Министерството на външните работи на Република Северна Македония

публикувано

на

МВнР осъди лозунгите срещу България в Скопие

Министерството на външните работи на България изпрати нота до Министерството на външните работи на Република Северна Македония.

Тя е във връзка с констатираните през последните дни в публичното пространство на съседна Република Северна Македония многобройни прояви и лозунги, насочени срещу България, съобщават от МВнР.

 

В нея се изразява дълбока загриженост от случващото се, което е в отговор и на разпространявания антиевропейски наратив срещу утвърждаването на добросъседски отношения между двете държави.

Нов протест в Скопие срещу "българизацията", приемат "френското предложение"

Особено притеснително е, че недоброжелателните прояви в публичното пространство ескалират в момент, когато София и Скопие активно търсят път към конструктивен диалог и намиране на трайни взаимноприемливи решения в интерес на европейската интеграция на Република Северна Македония и региона.

Вярваме, че подобни прояви ще се превърнат в част от миналото, а нашите две държави ще успеят да отворят нова страница в отношенията си, основана на взаимно уважение и искрено приятелство, посочват още от ведомството.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено