Открийте ни и в

България

МВР проверява граничарите, пуснали Владислав Горанов

Бившият финансов министър се опита да премине ГКПП Калотина в посока Сърбия с автомобил, издирван от Интерпол

публикувано

на

Сн.: БТА

МВР проверява поведението на граничните полицаи, които първо са отказали, а после са пуснали бившия финансов министър Владислав Горанов да напусне страната, коментира министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той беше категоричен, че казусът не е толкова елементарен и възниква въпрос, ако има клонирана кола, коя е клонинг, коя е оригинал и коя къде се намира.

“Нещата не се толкова прости, колкото се опитаха да обяснят някои неща за случая с Владислав Горанов. Защо така бързо реагира онзи, който е продал автомобила и е използвал думата “клониране”? Откъде знаят – за тази кола ли става дума, или не?”, допълни вътрешният министър.

Горанов на разпит, дава обяснения за издирваното BMW

“НАП стартира кампания спрямо лица, лизингополучатели на леки автомобили. В хода на кампанията ще се извърши анализ на вида на леките автомобили, предоставени на лизинг, размера на заплатените лизингови вноски от страна на лизингополучателите и съпоставянето им с декларираните от тях доходи. Заедно с тези мерки НАП ще продължи наблюдението на лица, закупили автомобили от висок ценови клас”, съобщи агенцията, без да посочват имена.

Само се уточнява, че при установени несъответствия между декларираните доходи и направените разходи ще бъдат възложени проверки и ревизии. Ако стойността на имуществото надвишава доходите, недекларираната разлика се облага с данъци и осигуровки за последните 5 г. заедно с лихвите, а когато има данни за данъчни или осигурителни престъпления, НАП сезира прокуратурата за започване на наказателно производство.

На 17 декември бившият финансов министър се опита да премине ГКПП Калотина в посока Сърбия с автомобил, издирван от Интерпол.

Граничните власти казали на Горанов, че има проблем с автомобила и да изчака по-детайлна проверка. Той обаче направил обратен завой и се върнал във вътрешността на страната, като часове по-късно с друг автомобил напуснал страната.

По информация на Горанов, колата е взета на лизинг от голяма автомобилна компания през март миналата година. От фирмата обясниха, че вероятно става дума за така нареченото “клониране”. То се прилага при крадени коли, които се изнасят зад граница. За целта автобандите се добират до информация за оригиналните автомобили. Обикновено това са скъпи коли и това, че има клониране става ясно единствено ако с фалшивата кола бъде извършено престъпление или бъде открадната. Тогава се издирва оригиналът.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА