Открийте ни и в

Войната в Украйна

Медведев заплаши Украйна с още загуби на територия

Според него присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО е по-малък проблем от евентуално такова на Украйна заради Крим

публикувано

на

Медведев е щастлив от оставката на британския премиер

Бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев заплаши Украйна със загуба на още територии, ако не започне преговори и не се съгласи с руските условия. Той обясни, че властите в Киев, под влиянието на Запада, са се отдалечили от реалистичните позиции в преговорите с Русия и са преустановили диалога, което
води до намаляване на шансовете за дипломатическо уреждане на конфликта.

В момента Медведев е заместникпредседател на руския Съвет за сигурност, а от началото на войната се изявява като един от ястребите на Кремъл.

“Шансовете (за преговори), за съжаление, не се подобряват, а се влошават”, казва Медведев в интервю за телевизия “Ал Джазира”. Той предупреждава, че Украйна я очакват още жертви и разрушения и че “Украйна може да загуби допълнителни територии”.

Преди ден украинският президент Володимир Зеленски каза, че в момента Русия е временно окупирала около 20% от територията на Украйна, а положението в тези земи е ужасяващо. В това число той включва и Крим.

“В крайна сметка отказът да се съгласи, заплашва Украйна от загубата на националния суверенитет”, обясни Медведев.

Пред “Ал Джазира” Медведев призовава “да се признават реалностите: както териториалните реалности, така и реалностите, свързани с участието в международни организации, включително военни блокове”.

Той заявява, че Украйна трябва да се откаже от бъдещо членство в НАТО, да води неутрална политика и да извърши частична демилитаризация, както “и да се осъществят редица други важни според нас неща”.

Според Медведев влизането на Швеция и Финландия в НАТО е “по-малка заплаха” за сигурността на Русия, отколкото евентуално присъединяване на Украйна към алианса. Причината е, че Русия няма “териториални проблеми” със скандинавските държави, но има с Украйна.

“Крим е неразделна част от Русия, но Украйна и редица други държави не признават това“, казва
Медведев.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА