Открийте ни и в

България

Министерството на финансите с нови мерки в подкрепа на бизнеса

“Работим активно, за да се направи програма за възстановяване на бизнеса”, това заяви служебният министър на финансите Асен Василев

публикувано

на

Сн: БТА

Работим активно, за да се направи програма за възстановяване на бизнеса. Това заяви служебният министър на финансите Асен Василев.

„Още преди да влезем ние като правителство е започнато да се дърпа от пера, които не са предвидени за тази цел”, каза още той.

„Структурно бюджетът към началото на май вече има сериозни проблеми и трябва да се дърпат пари от разнообразни места, за да се покриват нуждите на бизнеса, здравеопазването и подпомагането на пенсионерите”, допълни Василев.

Министър Петков: Обявяваме нови мерки в помощ на бизнеса

„Това, което успяхме да направим, е да намерим буфери по различните министерства, така че да се намалят разходите основно за персонал на министерствата, с които да се подпомогне мярката на пенсионерите за следващите месеци. Работим активно и търсим ресурси за това”, посочи той.

“Подпомагаме бизнесите да заработят ритмично. В тази насока е и мярката, която ще обявим днес. Бизнесите, които разчитат на туристи от чужбина са най-силно засегнати заради все още неуточнените правила за влизане в държавата”, посочи министър Василев.

„Моя основна грижа е да минимизирам ефектите на пандемията върху учителите и учениците. Това означава, че ще дадем на 30 хиляди ученици – основно, но и на учители, да посетят по определен ред туристически места и хотели. Това ще стане чрез туроператорите. Така в продължение на една седмица те ще летуват безплатно и в същото време ще се помогне на туристическия бизнес”, заяви от своят страна министърът на образованието Николай Денков.

„Към средата на юли очакваме да бъдат сключени първите договори. Ще има първа вълна на кандидатстване. Ако предвидените средства не бъдат изразходвани, ще обявим и нова. Процесът ще продължи до 15 септември”, допълни той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено