Открийте ни и в

Войната в Украйна

Министрите на отбраната на Турция, Великобритания и Италия обсъдиха войната в Украйна

Хулуси Акар изтъкна, че в контекста на последните развития в Украйна на срещата е било подчертано, че има нужда от незабавно прекратяване на огъня

публикувано

на

Сн: БТА

Министрите на отбраната на Турция, Великобритания и Италия – Хулуси Акар, Бен Уолъс и Лоренцо Гуерини, обсъдиха на среща в Истанбул двустранните отношения, войната в Украйна и сътрудничеството в рамките на НАТO.

Наред с въпроси на отбраната и сигурността между нашите страни, ние имахме възможност да обменим мнения за последните развития в света и нашия район през сътрудничеството в отбранителната промишленост и военното обучение, каза Акар на пресконференция снощи след срещата.

Той посочи, че той и колегите му са постигнали съгласие да продължат открито да изразяват подкрепата си за суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна.

Министрите на отбраната на Турция, Великобритания и Италия ще обсъдят войната в Украйна

Акар изтъкна, че в контекста на последните развития в Украйна на срещата е било подчертано, че има нужда от незабавно прекратяване на огъня, за да няма повече загуба на човешки животи, цивилни жертви и допълнително влошаване на хуманитарната ситуация.

Успоредно с това, че продължаваме да работим с Италия и Великобритания в рамките на нашите двустранни отношения, като страни членки на НАТО ние имахме възможност да подчертаем по време на тези разговори, че е важна също и солидарността, тясното сътрудничество и координация в рамките на НАТО, каза още Акар.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА