Открийте ни и в

България

Министър Петков: Обявяваме нови мерки в помощ на бизнеса

„Ще има много повече ликвидност за малките и средните предприятия”, каза още той

публикувано

на

Сн: БТА

„Днес ще обявим нови мерки, които измислихме заедно с браншовите организации, профсъюзите и банките за това как да има максимално голяма ликвидност в пазара плюс максимално голяма помощ в етап, в който малките и средните предприятия трябва да се възстановяват”. Това заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков в ефира на Нова телевизия.

„Ще има много повече ликвидност за малките и средните предприятия, но за да се случи това, трябва да съберем частния капитал в банките плюс помощта на държавата, като това ще влезе заедно да влезе в пазара, защото ако се разчита само на бюджета, няма да никакви заложени мерки след май месец”ы каза още той.

И допълни: „Идеята е одобрението да става страшно бързо, така че да не се бавим през административни процедури. Ще използваме за част от новите мерки, които ще обявим, самите търговски банки, така че те да разпределят възможността за ликвидност до малките компании”.

Министър Петков: ББР е дала 500 млн. на фирми, свързани с Пеевски

На въпроса дали са спирани или забавяни някакви помощи за възстановяване на ресторантьорския бизнес, той отговори: „Никакви помощи не са спрени до тези, които трябва да се изплатят. В бюджета са заложени помощи до май месец, за юни няма нови заложени. Тези, които си ги чакат, ще ги получат. Няма спиране по никакъв начин”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено