Открийте ни и в

Спорт

Министър Василев: Държавата и ММС не могат да дават пари на футболни отбори за стадиони

Спортният министър на България Радостин Василев говори по някои от наболелите теми в българския футбол по време на 65-ата годишнина на Спортния тотализатор

публикувано

на

Министър Радостин Василев: Държавата и ММС не могат да дават пари на футболни отбори за стадиони

Спортният министър на България Радостин Василев говори по някои от наболелите теми в българския футбол по време на 65-ата годишнина на Спортния тотализатор.

“Отдавна не съм привърженик, но ще бъда на финала в неделя. Нямам предпочитания. Нека да победи по-добрия отбор“, каза той за предстоящия в неделя финал за Купата на България по футбол между ЦСКА и Левски.

По темата за президентския пост на Българския футболен съюз, за който се бори Димитър Бербатов, юристът изтъкна:

“Няма сблъсък за президентския пост в БФС. Конгресът ще бъде само за приемане за бюджет. Поканили сме много хора. Не мога да взема позиция. Не ме е поканил Борислав Михайлов. Видях, че ЦСКА и Лудогорец са ни уважили, очаквам и гости от Левски.”

Във връзка с призивите на футболни клубове от страната държавата да помага за стадионите, Василев изтъкна:

„Много е важно да отбележим следното – ние на ЦСКА пари не даваме. Даваме им само възможност сами да си построят стадиона. Към настоящия момент държавата и ММС не могат да дават пари на футболни отбори за стадиони. Стадионът на Левски е на областната управа. Говорил съм с Левски. Като има пари за всички стадиони, ще има и за тях. Тези два казуса не следва да се представят като едно”.

“Приключихме с обжалването на Гошо Гинчев и Христо Йовов. Не са в ръководството на Спортния тотализатор”, уточни политикът.

“Тази година се очертава да бъде годината на реформите както в Българския спортен тотализатор, така и в българския спорт. Поставил съм цели пред ръководството на тотализатора и в техен интересен е да ги изпълнят. Основната цел е да печели добре, защото това е основата за бюджета ни за спорт и култура. Тази година предстоят законодателни изменения в закона за хазарта и промяна в централната компютърна система. Предстои и модернизация в игрите и инвестиции, които да доведат печалбата догодина да е по-голяма. Това е много важно предприятие за държавата. Всява стабилност и прозрачност. Това трябва да се задържи. Необходимо е да се управлява модерно“, допълни още спортният министър на България Радостин Василев.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА