Открийте ни и в

Общество

Минчо Спасов: След премахването на шуробаджанащината, тогава ще дойде промяна в службите

Спасов определи службите като шуробаджанашки хранила

публикувано

на

Минчо Спасов: След премахването на шуробаджанащината, тогава ще дойда промяна в службите

След като се прехамне шуробаджанащината в назначаването на кадрите, тогава може да дойде истинската промяна в службите, смята адв. Минчо Спасов – бивш шеф на вътрешната комисия. “Конкурсното начало е основен инструмент за борба с шуробаджанащината”, каза той.

Спасов определи

службите като “шуробаджанашки хранила”.

“Поколения служители се сменят като запазват стила и целите на работа на старите служби”. Това каза той по повод предложението на ПП и ДБ, които искат изменения в закона, уреждащи процедурата по избор на ръководители на службите за сигурност.

Стъклените играчки за елхата не са изчезнали (ВИДЕО)

“Службите са под контрола на изпълнителната власт след големите промени, които настъпиха под ръководството на ГЕРБ през 2015 г. Президентът има единствено правомощия да издава указ, но той е по предложение на изпълнителната власт, а цялото кадруване, управление на службите се извършва от изпълнителната власт. Президентът има само право да бъде информиран от службите за събитията, които са свързани с националната сигурност, но няма право дори да им възлага задачи, с изключение на Закона за Агенция “Разузнаване”, където може да възлага задачи, но след като ги съгласува с министър-председателя”, поясни адвокатът пред БНР.

Според него ако има повод за критика, той трябва да е конкретен за действие или личност, а не срещу институцията, която временно се оглавява от дадена персона.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено